שני האחים הרפואיים בתמונה עם המחבל | צילום: שימוש הוגן לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות היוצרים

מסתמן: האחים שהצטלמו עם מחבל בקפלן לא יפוטרו

שני אנשי הצוות הרפואיים עברו דיון משמעתי בבית החולים • המחבל מחמאס שובת רעב בשל מעצרו המנהלי • השניים טענו: "לא ידענו מה הרקע של המאושפז, אנחנו ישראלים"

אחרי הסערה ברשתות החברתיות בשל תמונתם עם מחבל חמאס בבית החולים קפלן, שני האחים במחלקה הפנימית עברו היום (שני) דיון משמעתי.

מחבל חמאס מחברון, מקדאד אל-קווסאמה, מאושפז בקפלן כבר שבועות ארוכים ושובת רעב בגין מעצרו המנהלי בתחילת השנה, שהוארך מאז לבקשת מערכת הביטחון.

השניים טענו בדיון כי הם לא התכוונו להביע תמיכה כלשהי במאושפז ולמעשה לא ידעו את הרקע שלו. "הוא ביקש מאיתנו מזכרת כי רצה להודות על הטיפול בו. אנחנו ישראלים", אמרו האחים הרפואיים. הם הביעו חרטה על התצלום והסרטון שעוררו סערה ברשתות החברתיות. 

על פי גורמים במרכז הרפואי, בדיון הובהר לאחים כי מדובר במעשה חמור ותירשם להם הערה משמעתית. עוד אמרו הגורמים שמסתמן כי הם לא יופטרו שכן מדובר כנראה במעשה קונדס ולא מעבר לכך. 

בעקבות התצלום, פנה ח"כ איתמר בן גביר למנכ"ל בית החולים, ד"ר טריף בדר, ודרש לפטר את האחים. "בושה וחרפה שאנשים כאלו אחראים על הבריאות שלנו", אמר. גם ח"כ עמיחי שיקלי קרא לפיטורים והבטיח כי יבקש את התערבות משרד הבריאות. מנכ"ל ארגון "עד כאן", גלעד אך, קרא לשר הבריאות להפסיק את עבודתם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו