חודשה תנועת הרכבות בקטע המסילה שבין תחנות חוף הכרמל ובנימינה

תנועת הרכבות באיזור עתלית חודשה בדקות האחרונות, וזו חוזרת לסדרה בהדרגה, לאחר שהמסילה נחסמה מוקדם יותר סמוך לעתלית • אייל כהן, מוביל המאבק: "מסילות הברזל יהפכו לחניות של רכבי נכים, נהפוך לכם את המדינה"

תיעוד החסימה, צילום: רכבת ישראל

בשל הפגנת ארגוני הנכים שהתקיימה במפגש כביש מסילה הסמוך לעתלית, הופסקה תנועת הרכבות בקטע המסילה שבין תחנות חוף הכרמל ובנימינה בשעות הבוקר (ראשון). נכון לעכשיו התנועה חודשה והיא חוזרת לסדרה בהדרגה. בשעות הבוקר המוקדמות הופסקה כאמור תנועת הרכבות מצפון בחיפה חוף הכרמל, ורכבות מדרום הסתיימו בתחנת בנימינה.  

אייל כהן, מוביל מאבק הנכים ומוביל קבוצת "הנכים הופכים לפנתרים ": "קבוצת 'הנכים הופכים לפנתרים' חוסמים ברגעים אלו את פסיי הרכבת במפגש עתלית ונעלו את כיסאות הגלגלים שברשותם האחד לשני. מבחינתנו משרד האוצר וממשלת ישראל שברו את הכלים, אנחנו לא יכולים להכיל את הזמן הרב שאנו ממתינים לכספים ולכן מאבק הנכים עולה עוד שלב, אנחנו אומרים ומקיימים, נהפוך לכם את המדינה".

הוא הוסיף כי "מסילות הברזל יהפכו לחניות של רכבי נכים וזה הולך לקרות כבר בקרוב. היום אזקנו את כיסאות הגלגלים בשרשאות ואנחנו מבטיחים שנחזור לתחילת המאבק של שנת 2018. הלכנו אתכם יד ביד וחשבנו שכבר סיימנו, והנה אתם מושכים אותנו עוד ועוד, אנחנו יחידה לוחמת, אותנו לא מעניין פוליטיקה. אותנו מעניין צדק ויושרה ולכן אנחנו נהיה בשטח כל עוד הנכים במדינת ישראל לא מקבלים ממשרד האוצר וממשלת ישראל את המגיע להם כחוק .זוהי מחאתנו והיא תימשך".

לביא נאור, דובר קבוצות מאבק הנכים, מסר כי כל עוד תימשך הסחבת של העברת כספיי ציבור הנכים לחשבונותיהם, מחאת הנכים תימשך ואף תתעצם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר