אלפים פונו עד כה: השריפה בהרי ירושלים החלה להתפשט מחדש משעות הצהריים (שני). בחסות הרוחות, האש מאיימת על אזורים נרחבים. תושבי צובה, גבעת יערים, עין נקובא ועין רפא פונו. גם ביישוב שואבה פונה קו בתים ראשון. המשטרה נערכת לפינוי אפשרי של הדסה עין כרם. עם זאת, בבית החולים הדגישו כי כרגע הוחלט שלא לפנות מאושפזים וחולים.
10 מטוסי כיבוי מנסים לסייע בהשתלטות על האש. נציב כבאות והצלה דדי שמחי הכריז על גיוס כללי במערך לשם ריכוז כוחות ואמצעים בשריפת הענק המשתוללת.
על פי דוברות כבאות והצלה, מוקדי אש גדולים מתפתחים גם סמוך לנחל צובה, הר איתן, היישוב שורש ובית החולים "איתנים". במד"א נערכים לפנות חולים סיעודיים מהאזור.
במל"ל נערכים לפשיטה נוספת על מתחם אונר"א בקלנדיה, בירושלים מודים: "השתפנו, כישלון טוטאלי"
לכודה חולצה מדירה בוערת בבת ים; שלושה פצועים קל בשריפה בבניין בבני ברק
פרסומת | מעבר לתחרות
עשרות חרדים קיצוניים בהפגנה אלימה נגד האדמו"ר מקרלין, לאחר שניהל מגעים עם הצבא
שיקלי דורש: "לסגור מייד את הקונסוליה הצרפתית בירושלים בשל תמיכה בטרור"
במסגרת השריפה, כ-20 לולים ומחסנים בעלי גגות אזבסט עלו באש ברמת רזיאל ובית מאיר. המשרד להגנת הסביבה הזהיר את הציבור שלא להיכנס ללולים שנשרפו וקרא להתרחק מהאזורים המסומנים. במשרד הדגישו כי כמעט כל מפגעי האזבסט מרוחקים מבתי תושבים במרחק העולה על 50 מטר, ואינם מהווים סכנה לחזרת תושבים לבתים.
האש פרצה אתמול בצהריים, החלה להתפשט לאזורים נרחבים, ואף נראתה מעל שמי ירושלים. בשעות הערב המאוחרות אף הגיע לחפ"ק המשטרתי ראש הממשלה נפתלי בנט ושמע סקירה מהכוחות במקום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו