"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סיוט בסופרלנד: חטיפת כיפות, דחיפות ומכות
במשך שעות ספגו ילדי קייטנה מגוש עציון התנכלויות של ילדי בית ספר בדואי מהנגב • אחת האימהות: "בתי הרגישה שהיא מתעלפת מרוב מחנק" • מנהלי הקייטנה: "חוסר המענה מצד הסופרלנד - מקומם"
סופרלנד ראשל"צ | צילום: יוסי זליגר

סיוט בסופרלנד: חטיפת כיפות, דחיפות ומכות

במשך שעות ספגו ילדי קייטנה מגוש עציון התנכלויות של ילדי בית ספר בדואי מהנגב • אחת האימהות: "בתי הרגישה שהיא מתעלפת מרוב מחנק" • מנהלי הקייטנה: "חוסר המענה מצד הסופרלנד - מקומם"

כתב היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

במשך שעות ספגו ילדי קייטנה מגוש עציון התנכלויות של ילדי בית ספר בדואי מהנגב. הסיוט אירע אתמול, בעת ביקור של הילדים בסופרלנד. ההתנכלויות כללו עקיפות אלימות בתור, חטיפת כיפות, איומים, תנועות מגונות, קללות, דחיפות, ואף מכות של ממש.

אחת הילדות מכיתה ה' סיפרה שקבוצת נשים כיתרה אותה, צבטה ומעכה אותה תוך כדי מכות, יריקות וצחוק. כשהרגישה שהיא עומדת להיחנק, הצליחה לזחול מתחתיהן ולברוח.

"היא חזרה הביתה בוכה, מושפלת, וסיפרה שהצביטות מאוד כאבו. היא הרגישה שהיא ממש מתעלפת מרוב מחנק, ופחדה שירביצו לה חזק יותר", סיפרה אמה, ואילו אחת המדריכות הוסיפה: "הילדים חזרו מסויטים. אני לא מאמינה שדברים כאלה קורים במדינה שלנו".

התלונות החלו להגיע למדריכים ולאחראים, שפנו לאנשי הסופרלנד. הם, מצידם, אמרו כי הם מטפלים באירוע, אך למעשה התלונות המשיכו לזרום. רק בהתערבות המשטרה פסקו ההתנכלויות.

"אחד מאנשי הסופרלנד אמר לי שהם עדים למקרים גרועים בהרבה, אבל ידיהם כבולות: הם לא יכולים להוציא איש מהמקום כי בית המשפט מונע מהם לעשות כן. אם יוציאו אותם, הם יועמדו לדין", סיפרה אחת המדריכות.

"הכי כאב שהילדים נחשפו לזה פעם אחר פעם. הם היו נורא נסערים. זה היה נורא, זה היה כמו סרט רע. היום לא הייתי מחזיר אותם לשם, וגם כאבא לא הייתי מגיע לשם במצב הזה", אמר אחד המדריכים.

"היכן המחנכים?"

בתכתובת פנימית להורי הילדים הנפגעים, כתב אחד המשתתפים: "כשהגיעה המשטרה הסברתי את המצב החמור ודרשתי טיפול מיידי. מה שגרם לביטחון בסופרלנד לקחת את עצמם בידיים, למצוא את המנהלים של הקבוצות הערביות ולהתחיל לעבוד באופן יעיל. כעבור זמן מה נוצרה הרתעה, כך שבמחצית הזמן שנותר המצב היה רגוע. אנחנו מציעים שתקדישו זמן לשיחה בבית. אנא ספרו לנו אם יש תחושות קשות המצריכות המשך טיפול".

מנהל הקייטנה יצחק נוסבאום וסגניתו יפית הר שושנים הוסיפו: "זה היה אמור להיות ההיי־לייט של החופש לילדים. חבל לי מאוד על המשאבים של משרד החינוך והחברה למתנ"סים, שירדו לטמיון בעקבות התנהגות בריונית מצד ילדים מהחברה הערבית. מקומם מאוד גם חוסר המענה של הסופרלנד ושל גורמי האכיפה".

שלמה נאמן, ראש המועצה האזורית גוש עציון, מסר בתגובה: "ראינו הוכחה נוספת מי מוכן לדו־קיום בארץ הזאת לעומת אלו שמשתמשים במושג 'דו־קיום' כעלה תאנה.

"היכן המחנכים, היכן ההורים, ומהיכן הילדים מקבלים את המסר שיהודי אינו בעל הבית בארץ הזו? תשובתנו נחושה: אנחנו ורק אנחנו בעלי הארץ הזו, ומוכנים לחיות בכבוד ובהערכה לצד שכנים מבקשי שלום".

מהנהלת הסופרלנד לא התקבלה תגובה עד כה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...