תל אביב נגד ועדת הבחירות: הנתונים שפרסמתם לא נכונים

בעירייה דוחים את נתוני ועדת הבחירות המרכזית שפורסמו אמש, לפיהם שיעור ההצבעה בתל אביב עומד על 65% בלבד • הם מבהירים כי הפער נובע מתפיחות של פנקס הבוחרים עקב ישראלים השוהים בחו"ל ותושבים שלא עדכנו כתובת

"מעולם לא נתקלתי בכזה אחוז הצבעה גבוה". בחירות בתל אביב ?????: ??? ?? 27/10/2026 ?????: ??? ?? | צילום: משה שי
[object Object]

אחרי שנרשמו נתוני ההצבעה הגבוהים ביותר בבחירות לכנסת ה-26 מאז הבחירות ב-1988, ווועדת הבחירות פרסמה כי רק כ-65% מהציבור בעיר תל אביב יצא להצביע, עיריית תל אביב יפו יצאה הבוקר (רביעי) נגד הנתונים וטענה כי שיעור ההצבעה בעיר גבוה משמעותית מזה שהוצג לציבור.

חגיגות במטה "הדמוקרטים" \\ אבי כהן

לפי חישוב שהציגה העירייה, כ-85% מבעלי זכות הבחירה בעיר הגיעו לקלפיות - נתון הגבוה בכ-20 נקודות אחוז מזה שפרסמה ועדת הבחירות המרכזית אמש, ואף עולה על הממוצע הארצי שעומד על כ-77.7%.

כחצי מיליון בעלי זכות בחירה

לטענת העירייה, מקור הפער נעוץ בשיטת החישוב של ועדת הבחירות המרכזית, המתבססת על מספר בעלי זכות הבחירה הרשומים במרשם האוכלוסין ולא על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בעוד שבמרשם האוכלוסין רשומים כיום כ-490,900 בעלי זכות בחירה בתל אביב יפו, לפי נתוני הלמ"ס בשנת 2024 התגוררו בעיר כ-365 אלף תושבים בני 18 ומעלה בלבד.

בעירייה מסבירים כי מרשם האוכלוסין כולל גם ישראלים השוהים בחו"ל לתקופות ממושכות, תושבים שלא עדכנו את כתובתם ואף אנשים שעברו להתגורר בחו"ל ונפטרו שם, מבלי שהמידע עודכן במשרד הפנים. לטענתה, הסתמכות על נתונים אלו יוצרת תמונה שאינה משקפת את שיעור ההשתתפות בפועל בבחירות בעיר.

על פי החישוב שמציגה העירייה, מתוך כ-365 אלף תושבים בגילי ההצבעה, 309,923 מימשו את זכות הבחירה שלהם. מדובר בשיעור הצבעה של כ-85%, הגבוה מהממוצע הארצי.

בעיריית תל אביב יפו מדגישים כי בניגוד לפרסומים על שיעור הצבעה נמוך בעיר, הנתונים שבידיהם מצביעים על השתתפות גבוהה בבחירות. עם זאת, החישוב העירוני מבוסס על אומדן האוכלוסייה של הלמ"ס משנת 2024, ולא על מספר בעלי זכות הבחירה הרשומים בפנקס הבוחרים, שעליו מתבססת ועדת הבחירות המרכזית

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...