"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"קו המחרשה הוא קו הגבול": הקרב על עתיד החקלאות וביטחון המזון

בכנס "בוחרים חקלאות" בהרצליה התעמתו נפתלי בנט ויצחק קרויזר על מצב הענף • פוליטיקאים מכל הקשת קראו לחיזוק הייצור המקומי ולמאבק בפשיעה החקלאית • ראשי הארגונים דרשו לעגן תוכנית לאומית בהסכמים הקואליציוניים הבאים

0השמעה
הנדל ובוקר בכנס החקלאים , התאחדות החקלאים ישראל
הנדל ובוקר בכנס החקלאים | צילום: התאחדות החקלאים ישראל

בצל מערכת הבחירות, התכנסו בהרצליה מועמדים לכנסת וראשי מפלגות מכל הקשת הפוליטית לכנס "בוחרים חקלאות". על רקע נתוני סקר שלפיהם 89.7% מהציבור דורשים לחזק את החקלאות ו-84.1% רואים בעצמאות המזון מרכיב מרכזי בביטחון הלאומי, עסקו המשתתפים ביוקר המחיה, בפשיעה החקלאית ובעתיד הייצור המקומי.

יו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח, פתח במסר תקיף למנהיגים: "הגיע הזמן למדיניות חקלאית לאומית, ולא לכיבוי שריפות". הוא הזהיר כי אסור שביטחון המזון של ישראל יהיה תלוי ביבוא שעלול להיפגע מחרמות.

יו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח | צילום: התאחדות החקלאים ישראל

על הבמה התפתחו עימותים סביב יוקר המחיה והאחריות למצב החקלאים. ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, התייחס לפער בין המחירים על המדפים למצב החקלאים וטען כי "השכבות החלשות היום לא יכולות להרשות לעצמן לקנות פירות". בנט הבטיח לקדם שקיפות מול רשתות השיווק ולהעלות את הפריון באמצעות הייטק.

מנגד, ח"כ יצחק קרויזר תקף את בנט וטען כי בתקופת כהונתו "הממשלה פירקה את החקלאות הישראלית" והתנהלה כמו "פורום קהלת". קרויזר, תושב הגולן, סיפר על הפשיעה החקלאית מניסיונו האישי: "אני חווה את הפרוטקשן על בשרי בכרם שלי על גבול סוריה". גם נטעלי שם טוב מתחה ביקורת על ההתמודדות עם הפשיעה החקלאית והזהירה כי "הפרת ריבונות זאת קונספציה שתהפוך לאיום ביטחוני".

לצד העימותים הפוליטיים, הציגו המשתתפים הצעות לחיזוק הענף. יו"ר כחול לבן, בני גנץ, קרא לקבוע יעדי מינימום לייצור מקומי של מוצרי יסוד כמו חלב, חיטה ופירות, והדגיש: "שם לא יכולים לשחק משחקים". ח"כ אפרת רייטן דרשה לעגן בחקיקה את מעמד החקלאות כ"נכס אסטרטגי עליון שלא תלוי בגחמות של שר", ואילו יועז הנדל קבע כי "קו המחרשה הוא קו הגבול".

אלוף (במיל') טל רוסו הוסיף כי "החקלאות זאת הציונות המעשית כמעט היחידה שנשארה". ח"כ אלמוג כהן ציין כי החקלאים בשטח היו הראשונים לזהות ולהתריע על רחפנים ואיומים בגבולות.

יו"ר ביחד נפתלי בנט | צילום: התאחדות החקלאים ישראל

את הכנס חתמו מנהיגי ההתיישבות והארגונים החקלאיים בדרישה לכלול תוכנית לאומית לחקלאות בהסכמים הקואליציוניים הבאים. מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן, הציג חמש משימות להגדלת הייצור ולהורדת יוקר המחיה. מזכ"ל התנועה הקיבוצית, ליאור שמחה, אמר כי חקלאות משגשגת היא "תנאי הכרחי לבניית ישראל מחדש". שי חג'ג' הזכיר את החקלאים שהמשיכו לעבד את האדמה ולחלוב פרות "גם כאשר מחבלים היו בתוך היישובים שלהם".

המסר שעלה מהכנס היה ברור: לקראת הבחירות, עתיד החקלאות וביטחון המזון תופסים מקום מרכזי בדיון על ביטחונה של ישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר