"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מאות דונמים: פונתה השתלטות בלתי חוקים על שטחים סמוך לגנים וכדים

לפי המנהל האזרחי, במסגרת הפלישה ניטעו כ-500 עצי זית על כ-250 דונם והוקמו מבנים ותשתיות ללא היתר • השטח נמצא כ-100 מטרים מהשכונות המתוכננות ביישובים • "לא מחכים שההשתלטות תהפוך לעובדה מוגמרת"

| עודכן:
0השמעה
תיעוד מתוך פינוי התשתיות שהוקמו על אדמות מדינה בצפון השומרון , יחידת הפיקוח
תיעוד מתוך פינוי התשתיות שהוקמו על אדמות מדינה בצפון השומרון | צילום: יחידת הפיקוח

יחידת הפיקוח של המנהל האזרחי ביצעה מבצע אכיפה בצפון השומרון, שבמסגרתו נהרסה בנייה בלתי חוקית ופונו תשתיות ונטיעות שהוקמו על אדמות מדינה המיועדות להתפתחות היישובים גנים וכדים.

בנייה בלתי חוקית ופינוי התשתיות שהוקמו על אדמות מדינה בצפון השומרון // יחידת הפיקוח

במהלך הפעילות אותרו כמה פלישות לשטח, שבהן ניטעו, לפי המנהל האזרחי, כ-500 עצי זית על פני כ-250 דונם של אדמות מדינה. במקום הוקמו גם מבנים ותשתיות ללא היתר.

השטח שבו בוצעה האכיפה נמצא במרחק של כ-100 מטרים בלבד מנקודות ההקמה המתוכננות של שכונות חדשות בגנים ובכדים.

ההקמה המחודשת של היישוב גנים בצפון השומרון | צילום: ללא

במנהל האזרחי אומרים כי הפעילות נועדה לעצור את ההשתלטות על הקרקע בשלב מוקדם ולמנוע מצב שבו נטיעות, עיבוד חקלאי ובנייה בלתי חוקית ייצרו רצף בשטח ויקשו בעתיד על מימוש התוכניות להרחבת היישובים.

הפעילות בוצעה כחלק ממדיניות האכיפה שמוביל השר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', שבמסגרתה פועלות יחידות המנהל האזרחי נגד בנייה בלתי חוקית והשתלטות על אדמות מדינה ביהודה ושומרון.

סמוטריץ' מסר בעקבות הפעילות: "אדמות המדינה אינן הפקר. מי שמנסה להשתלט עליהן ולקבוע עובדות בשטח ייתקל במדינת ישראל ובמערכת אכיפה נחושה".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' | צילום: אורן בן חקון

לדבריו, "המדיניות שלנו ברורה: לא מחכים שההשתלטות תהפוך לעובדה מוגמרת. מזהים, אוכפים ומסכלים. נמשיך לפעול בנחישות נגד בנייה בלתי חוקית והשתלטות על אדמות מדינה, לחזק את המשילות ולשמור על הקרקע לדורות הבאים".

השר הודה ליחידת הפיקוח ולמנהלת ההתיישבות "על העבודה המקצועית והנחושה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר