עיריית כרמיאל עדכנה הערב (שלישי) כי בדיקות מי השתייה בעיר נמשכות, וכי עד להודעה חדשה יש להרתיח את המים לפני שתייה, בישול, הכנת מזון ותרופות וצחצוח שיניים.
הבדיקות מתבצעות על ידי משרד הבריאות, רשות המים, תאגיד עין כרמים ומקורות. לפי ההנחיות, ניתן להשתמש במים ללא הרתחה לצורכי רחצה ושימושים סניטריים, וכן להשקות בעלי חיים. בעירייה הדגישו כי מערכות סינון ביתיות, ובהן תמי 4 וברי מים, אינן מחליפות הרתחה.
לקראת יום הלימודים מחר תגברה העירייה את מוסדות החינוך בבקבוקי שתייה, והיא צפויה להמשיך בכך ככל שיידרש. ההורים התבקשו לשלוח עם ילדיהם בקבוק נוסף.
תושבת העיר סיפרה ל״היום״: ״זה לא פשוט, בטח לא בחום הזה, אבל יש פתרונות. קונים שישיית מים לשתייה ומסתדרים עם מה שיש. בתקופה האחרונה זה קורה כמעט בכל יישוב, בכל פעם במקום אחר. השאלה היא אם מדובר בחבלה או ברשלנות״.
ראש העיר משה קונינסקי מסר כי העירייה ערוכה לתת מענה לתושבים ולמערכת החינוך וכי כל שינוי בהנחיות יובא לידיעת הציבור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
