בדרך לשיא גינס: דגל ישראל הנייד הגדול בעולם הונף בחיפה

הדגל, המתנשא לגובה של כ־40 מטרים, הוצב בסמוך לשער פלמר בכרמל • הוא הוגש כמועמד לספר השיאים של גינס וצפוי לקבל הכרה רשמית

דגל ישראל הנייד הגדול בעולם | צילום: גיאודרונס

ערב ראש השנה הונף בנמל חיפה דגל ישראל הנייד הגדול בעולם, המתנשא לגובה של כ־40 מטרים. הדגל, שהוצב בסמוך לשער פלמר, נראה מאזורים רבים בעיר ובמפרץ, וכן מהים ומהאוניות הפוקדות את הנמל.

הדגל מוצב דרך קבע בבית הדגל בכפר שמריהו, ולאחרונה הוגש כמועמד לספר השיאים של גינס. הוא צפוי לקבל הכרה רשמית כדגל הנייד הגדול בעולם.

הבאת הדגל לחיפה התאפשרה במסגרת שיתוף פעולה בין עיריית חיפה, נמל חיפה ובועז חיון. ראש העירייה יונה יהב נרתם למהלך והוביל אותו יחד עם מנכ"ל העירייה דוד לוריא, גורמי העירייה ונציגי הנמל.

ראש עיריית חיפה, יונה יהב | צילום: ללא

ראש עיריית חיפה, יונה יהב אמר:
"יש משהו סמלי ומרגש בכך שדווקא ערב השנה החדשה מתנוסס מעל נמל חיפה דגל ישראל, שנראה מחלקים רבים של העיר ומהים. חיפה היא עיר שיודעת לחבר בין אנשים, קהילות ותרבויות, והדגל מזכיר לנו את המשותף לכולנו".

בנמל חיפה ציינו כי הצבת הדגל מסמלת גם את הקשר ההיסטורי בין הנמל, העיר ומדינת ישראל. הציבור מוזמן במהלך החג להגיע לאזור שער פלמר, להתרשם מהדגל ולהצטלם לצדו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...