אזהרה חריגה של רבני ברסלב: עריקים - אל תגיעו לנתב"ג

במכתבם הדגישו הרבנים כי בסביבת נמל התעופה מוצבים מחסומים של המשטרה הצבאית ורשויות ההגירה • בנוסף, קראו הנוסעים לנהוג באחריות ובסבלנות במהלך המסע המורכב דרך מדינות שונות לעבר ציון רבי נחמן מברסלב

חסידי ברסלב באומן (ארכיון).  , יהודה פרץ
חסידי ברסלב באומן (ארכיון). | צילום: יהודה פרץ

לקראת נסיעת ההמונים לפקוד את ציונו של רבי נחמן מברסלב באומן שבאוקראינה לרגל ראש השנה, פרסמו רבני חסידות ברסלב, הרב שלום ארוש והרב נתן אפרים קעניג, מכתב מיוחד לכלל הנוסעים, ובפרט לצעירים בגילאי הגיוס ולמי שיש ברשותם צווי מעצר או עיכוב יציאה מהארץ.

במכתבם קוראים הרבנים למי שמוגדר כעריק, או שקיים נגדו צו מעצר, צו גיוס או צו עיכוב יציאה מהארץ - להימנע לחלוטין מלהגיע לפתחו של נמל התעופה.

במכתבם קוראים הרבנים למי שמוגדר כעריק להימנע לחלוטין מהגעה, למצולמים אין קשר לידיעה. ארכיון | צילום: גדעון מרקוביץ'

הרבנים מזהירים כי בסביבת נתב"ג הוצבו מחסומים של המשטרה הצבאית ורשויות ההגירה ונערכות בדיקות מחמירות. לדבריהם, הגעתו לשדה התעופה של מי שמבוקש על ידי רשויות הצבא עלולה להסתיים במעצר מיידי, בביטול מוחלט של הנסיעה, בצער עמוק לבני המשפחה ובחילול השם נורא.

לצד ההנחיות בסוגיית הגיוס, המכתב מתייחס גם למסע המורכב לאומן דרך מדינות שונות. הרבנים מזכירים כי הדרך ארוכה ועוברת בתחנות רבות, וקוראים לנוסעים לנהוג בסבלנות, להישמע להוראות הסדרנים וכוחות הביטחון ולפעול באחריות מלאה וביישוב הדעת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר