אחרי המהומות האלימות: "קפה בסמטה" שבירושלים ייסגר בשבתות

הפגנות החרדים בשבתות הכריעו את בעלי בית הקפה והובילו לסגירתו בימי שבת • אחד הבעלים: "זו החלטה קשה וכואבת" • סגן ראש העיר: "אסור לסגור את בית הקפה, זה יעודד את החרדים לפעול בצורה דומה במקומות אחרים בעיר"

"חרדים לקפה שלנו" | צילום: אורן בן חקון

לאחר כחודשיים בהם קפה בסמטה הפך מדי שבת לזירת מאבק של מפגינים חרדים, הנהלת בית הקפה מודיעה היום (חמישי) על סגירתו בשבתות, החל מהשבת הקרובה. ההחלטה התקבלה בתום התלבטות ממושכת ולב כבד, מתוך רצון למנוע ולהנמיך את הלבות ולהשיב את השקט לבית הקפה.

קפה בסמטה מנוהל בידי ארגון ״יהודים למען ישוע״, תנועה של יהודים המאמינים בישוע ורואים עצמם חלק מהעם היהודי. בארגון מדגישים כי בהתאם לערכי אמונתם כמזוהים עם היהדות המשיחית, הם מבקשים לפעול מתוך כבוד, הידברות ואהבת האחר - גם מול מי שמתנגד לאמונתם.

אורן בן חקון

אלי בירנבאום, מנכ״ל יהודים למען ישוע, מסר על ההחלטה לסגור את בית הקפה בשבת: ״זו החלטה קשה וכואבת שנובעת מתוך אחריות עמוקה ללקוחותינו, לאמונה שלנו ולחברה הישראלית כולה. בית הקפה הפך במהלך החודשים האחרונים למוקד של חיכוך וסכנה, מציאות המנוגדת לזהותנו כיהודים המאמינים בישוע ולאמונתנו באהבת האחר, בכבוד ובקירוב בין אנשים, גם מול מי שמתנגד לנו.
אנחנו מודים למשטרת ישראל, לעיריית ירושלים ולכל מי שהגיע לתמוך בנו בתקופה הקשה. כעת אנחנו מבקשים להחזיר את קפה בסמטה להיות מה שנועד להיות: מקום רגוע, נעים ופתוח של קפה, תרבות והידברות״.

סגן ראש עיריית ירושלים, יוסי חביליו (האיחוד הירושלמי), מסר ל"היום": "אסור לסגור את בית הקפה בשבת, זה יהיה פרס לאלימות והפרת החוק ויעודד את החרדים להמשיך לעשות זאת גם במקומות אחרים.

"זה גם יפגע במאמצנו לשמור על ירושלים פתוחה וליברלית. פניתי לראש העמותה, ביקשתי שלא יסגרו את המקום בשבת, ואני מקווה לפגוש אותם בימים הקרובים על מנת לנסות ולשכנע אותם לחזור מההחלטה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...