משטרת ישראל נערכת לקראת התחדשות מחאות הקיצונים על רקע סוגיית הגיוס.
מחר (שני) בשעה 16:00 צפויים מוחים חרדים לצאת להפגין, וזאת בעקבות מעצרו של בחור ישיבה המוגדר כעריק משירות צבאי. נכון לשעה זו, המארגנים טרם קיבלו החלטה סופית לגבי המיקום המדויק שבו תתקיים המחאה, מה שמקשה על היערכות ממוקדת. עם זאת, ניסיון העבר מלמד כי לרוב נוהגים המפגינים להתאסף סביב השעה 17:00 ולחסום את התנועה בכביש 4, המהווה את אחד מעורקי התנועה המרכזיים.
ההיערכות הנוכחית מגיעה בצל אירועי ההפגנה הקשה שהתרחשה באזור לפני כשבועיים. באותו אירוע, נחסם כביש 4 לחלוטין בשני כיווני הנסיעה, בקטע העמוס שבין מחלף אלוף שדה למחלף אם המושבות. כוחות משטרה ומשטרת התנועה נאלצו לעבוד במקום זמן ממושך כדי לכוון את התנועה ולהפנות את הנהגים לדרכים חלופיות.
ההפגנה הקודמת עוררה סערה ציבורית עזה לאחר שהגלשה לפסים אלימים כלפי לובשי מדים. חייל חרדי מגדוד "נצח יהודה" שעבר במקום הותקף באלימות על ידי המפגינים, וחולץ מההמון הזועם רק בהתערבות מהירה של כוחות המשטרה. התקרית לא הסתיימה בכך, ובמהלך אותה הפגנה הותקפו על ידי המוחים גם חיילים נוספים שנקלעו לזירת החסימה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
