העיתונאית לשעבר, החוקרת והיועצת הפוליטית ד"ר אורית גלילי-צוקר הלכה לעולמה היום (ראשון) לאחר מאבק במחלת הסרטן. גלילי-צוקר, בת 70 במותה, הייתה במשך שנים דמות מוכרת בעולם התקשורת, האקדמיה והייעוץ הפוליטי בישראל, ובין היתר עבדה לצדם של ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש הממשלה לשעבר אהוד ברק.
רק לפני כחודשיים חשפה גלילי-צוקר בפוסט אישי כי מחלת הסרטן שבה לקתה נמצאת בשלב מתקדם וכי היא מתחילה לדבריה "תהליך של פרידה". בפוסט, שזכה למאות תגובות, סיפרה כי הרופא המטפל בה שוחח עמה על השלבים האחרונים של המחלה ועל ההחלטות שתידרש לקבל.
גלילי-צוקר ביקשה אז מהציבור לסייע לה בניסיון להגיע לניסויים רפואיים בחו"ל או לקבל "תרופות חמלה", בתקווה שאלו יוכלו להעניק לה זמן נוסף. לצד הבקשה המעשית, היא פנתה לאנשים שפגשה לאורך חייה וביקשה מהם לשלוח לה זיכרונות משותפים ולספר לה על המפגשים עמה.
לאחר שהפוסט עורר גל גדול של תגובות, פרסמה למחרת הבהרה ובה כתבה כי היא עדיין בחיים, למרות מצבה הקשה. "אני עוד לא מתה", כתבה אז, והסבירה כי קיים פער בין האופן שבו היא נראית לבין השלב המתקדם של מחלתה. לדבריה, האהבה וההערכה שקיבלה מהציבור העניקו לה כוח להמשיך במאבק.
גלילי-צוקר נולדה בירושלים ב-1956 והחלה את דרכה המקצועית בין היתר כעוזרת פרלמנטרית של חברת הכנסת אורה נמיר. בתחילת שנות ה-80 הצטרפה לרשת שוקן, ובהמשך עבדה במשך כ-16 שנה בעיתון "הארץ", שם מילאה שורה של תפקידי כתיבה ועריכה בכירים. לאחר שעזבה את העיתונות פנתה לעולם האקדמי והייעוץ הפוליטי.
היא הייתה בעלת דוקטורט במדעי המדינה, ובמהלך השנים לימדה בין היתר באוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה העברית. תחומי עיסוקה ומחקרה כללו מנהיגות פוליטית, תקשורת פוליטית, מערכות בחירות והשפעת השינויים בעולם התקשורת על הפוליטיקה.
בזירה הפוליטית שימשה גלילי-צוקר כיועצת אסטרטגית למפלגת העבודה ולאהוד ברק, וב-2011 הצטרפה לצוותו של בנימין נתניהו ועמדה בראש צוות התקשורת הפוליטית של יו"ר הליכוד. היא מילאה את התפקיד במשך כשנתיים, עד 2013, ולאחר מכן המשיכה לעסוק בייעוץ ובמחקר בתחום התקשורת והפוליטיקה.
באחד הפוסטים האחרונים שבהם התייחסה למחלתה כתבה גלילי-צוקר על התחושה שהיא מסיימת את חייה מבלי שהספיקה לתת את כל מה שרצתה, אך גם על הצלילות שההתמודדות העניקה לה. "היכולת הזו לזקק לצלילות מלאה את המחשבות היא המתנה שהסרטן נתן לי", כתבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)