נוכחותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בהופעתה של עדן בן זקן ביום חמישי האחרון מגיעה לבית המשפט. צופה שרכש כרטיס תובע 1,000 שקלים מחברת ההפקות. זאת במקביל לביקורת חריפה מצד קרובי חטופים שמאשימים את נתניהו באטימות וקוראים להחרים את הזמרת.
התביעה הוגשה לבית המשפט לתביעות קטנות נגד חברת ההפקות של בן זקן. התובע טוען כי הופעתם של בני הזוג נתניהו, שצולמו והוקרנו על המסכים בזמן שראש הממשלה נשא דברים, הפכה את אירוע התרבות לתעמולה פוליטית. במהלך הערב פנה נתניהו לבן זקן ולקהל באולם והכריז כי הנוכחים מוכיחים שעם ישראל חי, חזק ושמח.
בכתב התביעה ציין התובע כי קנה כרטיסים להופעה של עדן בן זקן ב-20 באוגוסט 2026 בהיכל מנורה ולתדהמתו היא הביאה את נתניהו וערכה לו תשדיר בחירות תוך כדי הופעה. הוא הסביר כי הדבר לא נכתב מראש ואחרת לא היה קונה כרטיסים להופעה. התובע הוסיף כי הרגיש שהזמרת כופה על הקהל פרסום בחירות ללא רצונו ועקב כך בחר לעזוב את האולם באמצע ההופעה.
ההליך האזרחי מצטרף לביקורת ציבורית גוברת סביב האירוע, במיוחד מצידן של משפחות חטופים. ד"ר מעיין שרמן, שגופת בנה החייל רון חולצה מעזה בדצמבר האחרון לאחר שנהרג מתקיפת צה"ל, קראה אתמול להחרים את בן זקן והבהירה כי מי שימשיך לממן אותה יורק על הקבר של רון. שרמן ציינה כי קריאתה תקפה גם להשתתפותה של בן זקן בתוכניות טלוויזיה. שרמן מרבה לבקר את התנהלות הדרג המדיני מאז מות בנה וטוענת כי המדינה מקריבה חטופים משיקולי תועלת צבאית במקום למצות חלופות דיפלומטיות.
המחאה נגד הזמרת התעוררה יממה לאחר ששורדת השבי אגם גולדשטיין-אלמוג, ששוחררה בעסקה הראשונה לאחר שאביה ואחותה נרצחו, תקפה את נתניהו בחשבון האינסטגרם שלה. גולדשטיין-אלמוג חשפה כי ראש הממשלה עדיין לא יצר איתה קשר, לא לקח אחריות, לא הביע כאב על האובדן שלה ולא פגש אותה מאז ששוחררה מהשבי. את בחירתו להגיע למופע הגדירה בדיחה ויריקה בפנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
