רבבות בני אדם השתתפו הלילה (בין שבת לראשון) במעמד הסליחות המרכזי ברחבת הכותל המערבי, שבמהלכו נערכה תפילת הודיה מיוחדת בהשתתפות שורדי שבי.
שורדי השבי בתפילת הודיה בעצרת הסליחות המרכזי ברחבת הכותל המערבי // הקרן למורשת הכותל המערבי
במעמד השתתפו רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ; מנכ"ל הקרן למורשת הכותל המערבי, מרדכי (סולי) אליאב ושורדי השבי נועה ארגמני, איתי רגב, עומר שם טוב, בר קופרשטיין, אליה כהן וזיו כהן.
במהלך המעמד נשא רב הכותל, יחד עם שורדי השבי וקהל הרבבות, תפילת הודיה מיוחדת על שובם. במקום נשאו גם תפילות לשלומם של חיילי צה"ל וכוחות הביטחון, לאחדות העם ולשלום ולביטחון ישראל.
מעמד הסליחות המרכזי הבא ברחבת הכותל המערבי צפוי להתקיים ביום חמישי הקרוב, י"ד באלול (27 באוגוסט), בשעה 00:15, בהשתתפות רבבות מתפללים.
שניים מהנוכחים, אלי-ה כהן וזיו עבוד, שהגיעו אמש, נישאו בשבוע שעבר. עבור בני הזוג, לא מדובר רק בחתונה אלא בניצחון פרטי. זוהי אהבה שעברה את הבלתי אפשרי ושרדה את הימים החשוכים ביותר, וכעת הם סוף-סוף במקום שאליו נלחמו להגיע - יחד, בבית, חופשיים ואוהבים.
באותה שבת שחורה, שהו אליה וזיו במיגונית ברעים. ענר שפירא ז"ל, שהיה איתם במקום, נלחם בגבורה יוצאת דופן והדף בגופו רימונים שהושלכו פנימה על ידי המחבלים, ובכך הציל את חייהם של רבים - ביניהם זיו.
אליה, לעומת זאת, נחטף לרצועת עזה בבוקר ההוא, ושב לישראל רק לאחר תקופה ארוכה וקשה בשבי חמאס. "עבורנו זו סגירת מעגל שקשה לתאר במילים", מסרו אליה וזיו. "ענר היה חלק מהרגע ששינה את החיים שלנו, והיום אבא שלו יהיה זה שיכתוב את הכתובה ויקח חלק ברגע שבו אנחנו בוחרים בחיים ובאהבה. זה מרגש אותנו מאוד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו