העץ בפתח תקווה. צילום: משרד החקלאות

עץ החיים: יזם בפתח תקווה יאלץ לשנות תוכניות בגלל פיקוס

חברת נדל"ן דרשה לסלק צמחייה ותיקה כדי להקים רחבת כיבוי אש, אך נתקלה בסירובו של פקיד היערות הארצי • השופטת יעל טויסטר ישראלי גיבתה את משרד החקלאות וקבעה כי שימור המרחב הציבורי הוא קריטי • הבנייה תעודכן בהתאם לפסיקה

בית המשפט לעניינים מינהליים קבע היום (ראשון) כי חברה יזמית לא תוכל לכרות פיקוס בוגר ברחוב כץ בעיר לטובת פרויקט התחדשות עירונית. ההחלטה התקבלה לאחר מאבק משפטי מול פקיד היערות, שבסופו יידרש הקבלן לשלב את העץ ברחבת כיבוי האש המתוכננת.

העימות החל כשחברת נדל"ן המקדמת פרויקט פינוי-בינוי ביקשה לכרות עץ פיקוס. החברה טענה כי הצמחייה מפריעה להקמת רחבת כיבוי אש הנדרשת על פי חוק. בקשת הכריתה נדחתה על ידי ד"ר ארז ברקאי, פקיד היערות הארצי במשרד החקלאות וביטחון המזון. בתגובה החליט היזם לעתור לבית המשפט.

העץ שניצח את יזם הנדל"ן בפתח תקווה, צילום: משרד החקלאות

במהלך הדיונים הציג המשרד את עמדתו ולפיה כריתת עץ בוגר בשטח ציבורי צריכה להיעשות רק כמוצא אחרון. ברקאי ציין כי מדובר בעץ בריא בעל ערך נופי וסביבתי שמהווה חלק מרצף השדרה ברחוב. השופטת יעל טויסטר ישראלי קיבלה את עמדת המדינה. בפסק הדין היא קבעה כי שימור עצים בשטחים ציבוריים הוא נושא חשוב והסבירה שהחלטת פקיד היערות סבירה ומקצועית ואין מקום להתערב בה.

בעקבות הפסיקה נדרש היזם לעדכן את תוכניות הבנייה ולתכנן את רחבת כיבוי האש מחדש כך שהעץ ישתלב לצידה. ד"ר ברקאי התייחס להחלטה והסביר כי עצים בוגרים הם חלק מהאיכות הסביבתית. לדבריו, אף שבתחילת הדרך נראה היה שאין אפשרות להימנע מכריתה, הוכח שניתן לקדם בנייה ופיתוח מבלי לפגוע בעצי רחוב והצללה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...