"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קפה המריבה בירושלים: אלמונים החדירו דבק למנעול הדלת

סערת "קפה בסמטה" בירושלים מסרבת לגווע • אלמונים החדירו ככל הנראה דבק לתוך מנעול דלת הכניסה במטרה למנוע את פתיחת המקום הבוקר • רק לאחר מאבק ממושך של כ-40 דקות הצליחו הבעלים לפתוח את הדלת • התקרית מצטרפת לשישה שבועות ברציפות של עימותים סוערים והפגנות חרדים במקום במחאה על פתיחתו בשבתות

,עודכן
0השמעה
המחאה מול הקפה הבוקר בירושלים , אורן בן חקון
המחאה מול הקפה הבוקר בירושלים. צילום: אורן בן חקון

המאבק סביב פתיחת בתי עסק בשבת בירושלים רושם הבוקר עליית מדרגה. אירוע חריג נוסף התרחש הבוקר (שבת)בבית הקפה "קפה בסמטה" השוכן סמוך לרחוב אגריפס, כאשר אלמונים חיבלו בדלת הכניסה לבית העסק בניסיון למנוע את פעילותו.

תיעוד: הכניסה דבק לתוך חור המנעול // באדיבות קפה בסמטה

מפרטי המקרה הבוקר עולה כי ככל הנראה הוכנס דבק לתוך חור המנעול של דלת הכניסה, מה שגרם לחסימתה המוחלטת. בעקבות מעשה הוונדליזם, נאלצו במקום לנהל מאבק ארוך וממושך של כ-40 דקות בניסיון לשחרר את המנגנון, עד שלבסוף הצליחו לפתוח את הדלת ולהיכנס פנימה.

אירוע חריג גם השבוע ב-"קפה בסמטה" בירושלים.
ככל הנראה הכניסו דבק למנעול, ורק לאחר מאבק ארוך של כ40 דק' הדלת נפתחהpic.twitter.com/aK4VoR8nuS

— לירי בורק שביט (@lirishavit)August 15, 2026

סערת "מאבקי השבת" בבירה

התקרית הנוכחית אינה מתרחשת בוואקום. בחודשים האחרונים מאז הקמתו, הפך "קפה בסמטה" למוקד הבוער ביותר במאבקי הדת והשבת בבירה. בסופי השבוע האחרונים מתקיימים סביב בית הקפה עימותים סוערים, כאשר עשרות מפגינים חרדים קיצוניים מנסים לסגור את המקום בכוח.

המחאה מול הקפה הבוקר בירושלים,צילום: אורן בן חקון

במהלך ההפגנות הקודמות נרשמו אירועי אלימות שכללו זריקת ביצים, יידוי אבנים והפיכת שולחנות מצד המוחים. מנגד, מאות תושבים מגיעים מדי שבת כדי לגונן בגופם על בית הקפה ולתמוך בעסק הליברלי. המשטרה נאלצה לפרוס במקום כוחות מתוגברים באופן קבוע כדי לחצוץ בין הצדדים.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר