"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המיליארדר שמזרים כסף לחסידות גור - והמהלך החדש נגד המדינה
יואלי לנדאו המזוהה עם הקו האנטי-ציוני של סאטמר מציע לחסידות גב כלכלי ומשפטי חדש • זאת בזמן שמשבר הגיוס והקיצוץ בתקציבי הישיבות מחריפים
יואלי לנדאו . צילום: אבי קוגלסקי עיתון במשפחה

המיליארדר שמזרים כסף לחסידות גור - והמהלך החדש נגד המדינה

יואלי לנדאו המזוהה עם הקו האנטי-ציוני של סאטמר מציע לחסידות גב כלכלי ומשפטי חדש • זאת בזמן שמשבר הגיוס והקיצוץ בתקציבי הישיבות מחריפים

יעקב הרשקוביץ
,עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בחסידות גור מתכננים להקים גוף משפטי "נגד המדינה" בשיתוף עם הקיצוניים. איש העסקים יואלי לנדאו, שעל פי הערכות הונו נאמד בכחצי מיליארד דולר, קיים השבוע פגישה עם האדמו"ר מגור, העומד בראש החסידות הגדולה בישראל.

פגישתם של יואלי לנדו והאדמו”ר מגור, צילום: BotoPark24

לנדאו מוכר כתומך בגופים ובקהילות חרדיות המזוהים עם הזרם הקיצוני, ובהם חסידות סאטמר, המתנגדת לקבלת תקציבים מהמדינה.

במהלך הפגישה סוכם על קידומם של שני פרויקטים מרכזיים: הקמת שני אולמות אירועים האחד בירושלים והשני בערד שישמשו את הציבור החרדי.

פגישתם של יואלי לנדו והאדמו”ר מגור, צילום: BotoPark24

בנוסף, לנדאו הציג יוזמה להקמת גוף משפטי חדש, שמטרתו להעניק סיוע וייצוג משפטי לציבור החרדי במקרים של מחלוקות או הליכים מול רשויות המדינה.

יואלי לנדאו הוא איש עסקים ופילנתרופ חסידי בולט, המשתייך לפלג המרכזי של חסידות סאטמר בארצות הברית ומחזיק בהון המוערך בחצי מליארד דולר. לצד ניהול רשת רחבה של בתי אבות ומוסדות רפואיים, הוא מוכר כאחד התורמים הגדולים ביותר במגזר החרדי.

פגישתם של יואלי לנדו והאדמו”ר מגור, צילום: BotoPark24

מבחינה אידאולוגית, לנדאו מייצג קו קנאי ושמרני קיצוני, הנאמן למשנתה האנטי ציונית החריפה של חסידות סאטמר. קיצוניות זו באה לידי ביטוי במלחמה נגד מוסדות חרדיים הלוקחים חלק בתקציבי מדינת ישראל, ובפרט נגד גופים המשנים את אופי החינוך המסורתי. לנדאו מנצל את כוחו הפיננסי העצום כדי לממן ולהוביל קמפיינים אגרסיביים נגד פשרות דתיות, ומפעיל לחץ כלכלי כבד שנועד לבודד ולהחרים גורמים בקהילה שנחשבים בעיניו כמי שסטו מהדרך האורתודוקסית הנוקשה.

שיתוף הפעולה בין איל ההון הסאטמרי יואלי לנדאו לבין חסידות גור, שהייתה מאז ומתמיד חלק מהממסד בארץ, מסמן נקודת מפנה המעידה על הקצנה עמוקה של המגזר החרדי כולו. תחת משבר הגיוס החריף והקיצוץ בתקציבי הישיבות, לנדאו מנצל את הונו העצום כדי להציע לחסידות גור חלופה פיננסית.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...