במשך שנים התרגלו תושבי בנימין לנסוע לירושלים ולמרכז כדי לראות הופעה, לשבת בבר או להשתתף בפסטיבל. הקיץ הזה סימן לראשונה תנועה בכיוון ההפוך: ירושלמים ומבקרים מאזור המרכז הגיעו לבנימין כדי לצפות באמנים מהשורה הראשונה, לבקר ביקבים, לבלות במתחמים חדשים ולהכיר סצנת תרבות מקומית שהולכת ומתבססת.
במהלך חודשי הקיץ התקיימה לראשונה סדרת מופעים רחבת היקף ברחבי המועצה האזורית בנימין. האמנים לא הגיעו לאולם מרכזי אחד, אלא הופיעו באתרים שונים ברחבי האזור, מאמפי חדש במערב בנימין ועד אתר תיירות היסטורי, יקב ובר שנפתח רק השנה.
ישי ריבו חנך את האמפי החדש בטלמונים - האמפי הראשון במערב בנימין. מארק אליהו הופיע בשילה הקדומה, טיפקס הגיעה ליקב פסגות וג'ימבו ג'יי הופיע בבר החדש בשער בנימין, שכבר הפך למוקד בילוי עבור צעירים מהאזור.
לצד ההופעות התקיימו גם פסטיבל היין בשילה הקדומה, פסטיבל הבירה בשער בנימין ואירועי תרבות נוספים. את עונת הקיץ תחתום הופעה של עידן עמדי ובן צור בבריכת הסולטן בירושלים, שהופקה במיוחד עבור תושבי בנימין.
במועצה רואים בעונת האירועים לא רק סדרה מוצלחת של הופעות, אלא שלב נוסף בהתפתחות האזור. לצד בניית יישובים, קידום כבישים, תעסוקה ותשתיות, מבקשים בבנימין לבסס גם חיי תרבות ופנאי שיאפשרו לתושבים לבלות קרוב לבית, ובמקביל יהפכו את האזור ליעד עבור מבקרים מבחוץ.
המהלך משנה בהדרגה גם את האופן שבו בנימין נתפסת. במקום אזור שעוברים בו או יוצאים ממנו כדי לבלות, במועצה מבקשים להפוך אותו למרחב שמציע בעצמו הופעות, פסטיבלים, קולינריה ותיירות. העובדה שחלק מהאירועים משכו קהל מירושלים וממרכז הארץ נתפסת שם כהוכחה לכך שהשינוי כבר החל.
ראש המועצה האזורית בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, אמר כי "בנימין ממשיכה להתפתח בכל תחומי החיים. לצד בניית יישובים, כבישים ותעסוקה, אנחנו משקיעים גם בתרבות, בפנאי ובאיכות החיים של התושבים".
לדבריו, "הקיץ הזה הוכיח שבנימין כבר אינה רק מקום שממנו יוצאים כדי לצרוך תרבות, אלא מקום שאליו מגיעים כדי ליהנות ממנה. זו בשורה לתושבים שלנו ולכל מי שמבקש להכיר את בנימין כפי שהיא באמת, אזור חי, מתפתח ושוקק חיים".
גנץ הוסיף כי המועצה תמשיך לפתח את תחומי התרבות והפנאי כחלק מהמאמץ להפוך את בנימין לאזור מרכזי ומוביל. הוא הודה לשר התרבות והספורט מיקי זוהר על התמיכה והסיוע, ולמחלקת התרבות של בנימין פלוס, בניהולה של ניצי אנגל, על היוזמה, ההפקה והוצאת עונת אירועי הקיץ לפועל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)