לוחם צה"ל שהותקף בשבת האחרונה סמוך ליישוב סוסיא בדרום הר חברון, ובמהלך האירוע נשקו נחטף ממנו, הגיע אתמול (רביעי) לתחנת המשטרה כדי למסור עדות על התקיפה - אך לטענת ארגון חוננו הופתע לגלות כי הוא עצמו נחקר באזהרה בחשד שתקף את הפלסטינים המעורבים באירוע.
לפי הארגון, הלוחם טייל באזור כאשר הותקף על ידי כמה פלסטינים, אשר על פי החשד חטפו את נשקו ואף ניסו לירות לעברו. הלוחם נאבק בהם, נפצע במהלך האירוע והצליח להימלט מהמקום. לאחר מכן עצר צה"ל ארבעה חשודים בחשד למעורבות בתקיפה.
אתמול הגיע הלוחם למשרדי היחידה המרכזית של מחוז ש"י במשטרה במטרה למסור עדות כקורבן עבירה. אולם, לפי טענת חוננו, במהלך גביית העדות הופסקה החקירה, והלוחם הועבר לחקירה באזהרה בחשד לתקיפה.
עו"ד נתי רום, שהעניק ללוחם ייעוץ משפטי מטעם הארגון, מסר כי הלוחם שוחרר בתום החקירה. לדבריו, "בשבת האחרונה הותקף חייל צה"ל באופן ברוטלי על ידי מספר מחבלים שרצו לעברו, היכו בו, חטפו את נשקו וכמעט הרגו אותו. הוא נלחם, נפצע, אושפז ושוחרר".
עוד טען רום כי "הבוקר הוא הגיע לתחנת המשטרה כדי למסור עדות כקורבן עבירה. לפתע, באמצע העדות, עצרו את גביית הגרסה והתחילו לחקור אותו באזהרה, פתחו לו תיק פלילי והחלו להאשים אותו בחשד שהוא זה שתקף - למרות שהסרטון ברור לחלוטין".
רום מתח ביקורת על התנהלות המשטרה וטען כי חקירתם של מי שלטענתו פעלו מתוך הגנה עצמית יוצרת אפקט מרתיע. "המנהג שמשטרת ישראל באופן כמעט אוטומטי חוקרת באזהרה אנשים שהגנו על חייהם ועל הציבור הוא פסול. הוא גורם מרתיע, פוגע בביטחון המדינה וחייב להיפסק", אמר.
במשטרה דחו את הביקורת ומסרו: "משטרת ישראל בודקת את כל הכיוונים בחקירה, הנמצאת בראשיתה, כדי לגלות את האמת ולמצות את הדין עם האשמים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)