חולצו מעומק הכינרת: שני שייטי סאפ נסחפו מאות מטרים מהחוף

מציל שהוזעק לחוף שקמים איתר את השניים במרחק של יותר מ-600 מטרים מהחוף והחזירם בשלום • באיגוד ערים כינרת מזהירים: להיכנס למים רק בחופים מוכרזים ולהימנע משעות הרוח

חילוץ שייטי סאפ מאות מטרים מהחוף בכינרת. צילום: האדי אסי, איגוד ערים כינרת

שני שייטי סאפ נקלעו היום (רביעי) למצוקה בלב הכינרת וחולצו בשלום לאחר שנסחפו לעומק הימה, סמוך לחוף שקמים, באזור שאינו מוכרז לרחצה.

חילוץ שייטי סאפ מעומק הכינרת // האדי אסי, איגוד ערים כינרת

מחדר הבקרה של איגוד ערים כינרת נמסר כי פנייה דחופה התקבלה ממנהל חוף שקמים, צביקה מילשטיין, בעקבות דיווח על שני שייטים שאינם מצליחים לשוב לחוף. מילשטיין הזעיק מיד את מציל החוף, משה וזאנה, שיצא למקום על אופנוע ים.

המציל איתר את השניים במרחק של יותר מ-600 מטרים מהחוף, כשהם תשושים ואינם מצליחים להתקדם חזרה. הוא העלה אותם על אופנוע הים והחזירם בבטחה אל החוף, שם קיבלו טיפול מצוותי החוף צינברי-שקמים. מצבם הוגדר טוב.

באיגוד ערים כינרת שבים ומזהירים את הציבור להיכנס למים רק בחופים מוכרזים שבהם פועלים שירותי הצלה. עוד נמסר כי בשעות אחר הצהריים מתחזקות הרוחות בכינרת באופן משמעותי, ולכן יש להימנע מכניסה למים עם אביזרי ציפה בשעות אלו, בשל סכנת היסחפות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר