חירט וילדרס בביקור בבית ניחומים בבית משפחת מלט. צילום: .

"מיליונים תומכים בכם": המנהיג האירופי ניחם את משפחת הנרצח בפיגוע בחוות גלעד

יו"ר האופוזיציה בהולנד, חירט וילדרס, הגיע לתמוך במשפחתו של בניהו מלט ז"ל, שנרצח בפיגוע ביום שישי • "בעלך היה גיבור אמיתי", אמר לאלמנתו, "רבים מרגישים את הכאב שלכם, אתם גיבורים"

[object Object]

יו"ר האופוזיציה בהולנד, חירט וילדרס הגיעו לנחם את משפחתו של רס"ר (מיל') בניהו מלט בחוות גלעד. מלט, בן 32, לוחם כיתת הכוננות ואב לשתי בנות, נרצח בפיגוע הירי סמוך ליישוב ביום שישי, לצד רס"ן יובל עזרא.

במהלך המפגש סיפרה אלמנתו של מלט, אסתר, על דמותו של בעלה ועל פעילותו: "הוא היה מצד אחד לוחם דגול, ומצד שני מחובר בכל נימי נפשו לאדמה ולארץ. הוא נולד וגדל במשפחת חקלאים וציונים גדולים, וגם לבנות שלנו בחר לתת שמות שמבטאים את החיבור לארץ - תאיר ארץ ואדמה עברייה".

אסתר סיפרה על האב המסור שהיה בניהו ז"ל, וכיצד הכין את הבנות בכל בוקר בעוד היא נאלצה לבלות שעות ארוכות מחוץ לבית בשל עבודתה. היא הוסיפה כי יצר בעצמו את המזוזות בבית וכן תחריטים של הר הבית, קבר יוסף ומערת המכפלה. "הוא תמיד היה הראשון לקפוץ לכל קריאה. כשמשהו קרה, ידעתי במאה אחוז שהוא שם. הוא תמיד חזר, אז אף פעם לא ציפיתי שזה יקרה". 

וילדרס אמר לאסתר: "בעלך היה גיבור אמיתי. קשה מאוד למצוא מילים כדי להקל על הכאב, ובאתי לכאן כדי להביע את הכבוד שלי ולתמוך בכם. כולכם, שחיים כאן ועושים את מה שאתם עושים, גיבורים. אני מאוד גאה בכם. תדעו שמיליוני אנשים גם באירופה תומכים בכם ומרגישים את הכאב שלכם - אתם לא לבד. לעולם אי אפשר לנצח את הרוח".

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, ציין בדבריו: "בניהו הי"ד היה אחד הגיבורים, מהראשונים לרוץ לכל אירוע ולכל קריאה - בשריפה הגדולה נלחם מאש לאש תוך סיכון חייו, ויום לאחר מכן מסר את נפשו במאבק בטרור. הוא, אשתו ומשפחתו גיבורים אמיתיים".

ביקורו של וילדרס ביהודה ושומרון מתקיים ברקע סערה פוליטית במדינתו סביב הגעתו לישראל. המנהיג ההולנדי מאובטח ב-20 השנים האחרונות בשל איומים על חייו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...