תושב רמת גן בעימות עם פעילי ביחד. צילום: ללא

"אני רוצה להרוג אותך": ח"כ טור-פז ופעילי "ביחד" הותקפו ברמת גן

לפי עדויות הפעילים, התוקף לא הסתפק באיומים והרים יד על יועצו של חבר הכנסת • טור-פז בדרכו להגיש תלונה במשטרה בגין איומים והסתה • זהו האירוע השני מסוגו בתוך שלושה שבועות, אחרי התקיפה האלימה של פעילי הדמוקרטים בשוק התקווה

האלימות הפוליטית ממשיכה לגלוש לרחוב לקראת הבחירות: ח"כ משה קינלי טור-פז וחברי מפלגת "ביחד" הותקפו הבוקר (שישי) במהלך פעילות ברמת גן. על פי הדיווח, אחד הנוכחים במקום קרא לעבר טור-פז "אני רוצה להרוג אותך", ובהמשך האירוע אף הרים יד על יועצו של חבר הכנסת. טור-פז נמצא בדרכו לתחנת המשטרה כדי להגיש תלונה בגין איומים והסתה.

"הם עושים בעיות%2C מקללים ורבים"%3A תושב רמת גן בעימות עם פעילי "ביחד"%2F%2F ללא

התקיפה הבוקר מצטרפת לשורת אירועים אלימים שנרשמו בשבועות האחרונים סביב פעילות תעמולה של מפלגות בשטח.

ב-3 ביולי הגיעה חברת מפלגת הדמוקרטים חן אריאלי, סגנית ראש עיריית תל אביב, לשוק התקווה כדי לפתוח דוכן ולשוחח עם התושבים - ובמהלך הפעילות התפתחה במקום התקהלות, והיא והפעילים שליוו אותה הותקפו מילולית ופיזית. בתיעוד מהמקום נראה אחד המוכרים מכה פעיל, בעוד אחרים משליכים את שלטי התעמולה והציוד. אריאלי הגישה תלונה, ושוטרי תחנת תל אביב דרום עצרו זמן קצר לאחר מכן שני חשודים בתקיפה.

אלימות קשה נגד פעילי הדמוקרטים בשוק התקווה%2F%2F ללא

באירוע ההוא הצטברו תגובות חריפות מצד נבחרי ציבור באופוזיציה, שקשרו בין השיח הציבורי ובין האלימות בשטח. ח"כ נעמה לזימי אמרה כי היא "מזועזעת" מהתקיפה וטענה כי מדובר בהסתה שמחלחלת לרחובות; מועמד הדמוקרטים רס"ן במיל' יאיא פינק כינה את האירוע "רק הפרומו לבחירות"; ועמרי רונן מהמפלגה קרא לפעילים להגיע בכל מקום שבו יותקפו "גדולים יותר וחזקים יותר". גורמים בימין דחו בעבר טענות מסוג זה וטענו כי גם פעילי ימין סופגים אלימות ומחיקת שלטים בשטח.

הפעם מדובר בחבר כנסת מכהן, מה שמחריף את חומרת האירוע מבחינת רשויות אכיפת החוק. תלונתו של טור-פז צפויה להיבחן בהיבט של איומים ברצח ושל הסתה לאלימות, עבירות שהטיפול בהן זכה בשנה האחרונה לתשומת לב מוגברת של המשטרה והפרקליטות בשל הקרבה למועד הבחירות. תגובת המשטרה טרם התקבלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...