"תיאטרון הבימה מרכין ראשו": השחקן והפנטומימאי הלך לעולמו

התיאטרון הלאומי ספד לרפי גולדווסר, שחקן, פנטומימאי ומורה למשחק מוערך • גולדווסר עלה מארגנטינה, שיחק במיטב התיאטרונים בארץ והשתתף בהצגות מופת כמו "פר גינט" ו"הכנסת כלה"

רפי גולדווסר. צילום: מתוך הספר "אמני במה בישראל" (הוצאת האיגוד הארצי של שחקנים ובמאים, 1975).

השחקן, הפנטומימאי ומורה המשחק רפי גולדווסר הלך לעולמו. התיאטרון הלאומי "הבימה", שבו שיחק במשך שנים, פרסם הודעת אבל מיוחדת ומסר כי הוא "מרכין את ראשו" עם פטירתו.

גולדווסר, יליד ארגנטינה, עלה לישראל בשנת 1963 והיה מנשות הבמה המוערכות והמשכילות בתחומו. הוא החזיק בתואר שני בתולדות התיאטרון מאוניברסיטת ואנסן בפריז, והיה מבוגרי בית הספר הנחשב לפנטומימה ולתיאטרון פיזי של ז'ק לקוק. 

לאורך השנים בלט בכישוריו הפיזיים והדרמטיים ושיחק על במות התיאטרונים "אהל", "בימות" והתיאטרון העירוני חיפה. בשנת 1970 הצטרף לצוות השחקנים של התיאטרון הלאומי "הבימה", שם השתתף בשורה של הצגות בולטות, ובהן "פר גינט" ו"הכנסת כלה" בבימויו של יוסי יזרעאלי.

לצד עבודתו העשירה על הבמה, העמיד גולדווסר דורות של שחקנים כמורה למשחק ולתנועה בחוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל אביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר