"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תיעוד: דקות לפני כניסת השבת - סוכל פיגוע הצתה במעלה תדהר בגוש עציון

תושבים בגבעת זיהו דמות חשודה בעזרת רחפן שעלה באוויר ותיעד את הניסיון ללבות את האש לעבר היישוב • “בלי התיעוד - היו מכחישים”, טוענים התושבים

,עודכן
0השמעה
ניסיון הצתה במעלה תדהר בגוש עציון. צילום: דוברות כבאות והצלה

רגעים ספורים לפני כניסת השבת בשישי האחרון, השגרה השקטה בגבעת מעלה תדהר שבגוש עציון הופרה באחת. דמות חשודה שנראתה יורדת מאזור הכפר הסמוך עוררה את חשדם של התושבים - והובילה לאירוע שהסתיים בסיכול מהיר של מה שנראה כניסיון הצתה מכוון.

תיעוד ניסיון הצתה בגוש עציון // דוברות כבאות והצלה

אחראי הביטחון בגבעה לא המתין זמן רב: רחפן הוזנק לעבר הנקודה החשודה, ותוך זמן קצר סיפק תמונת מצב ברורה - ומטרידה. בתיעוד שהתקבל נראה אדם מצית מוקדים בשטח הצמחייה היבשה, תוך ניסיון להרחיב את הלהבות בעזרת קוצים וחומרי בערה נוספים, ככל הנראה במטרה לגרום לאש להתפשט לכיוון הגבעה.

לפי התושבים, החשודה פעלה במהירות, הדליקה מוקד אחר מוקד וניצלה את תנאי הרוח כדי להעצים את האש. אלא שבשלב מסוים הבחינה כי היא מתועדת - ונמלטה חזרה לעבר הכפר הסמוך.

במקביל, תושבים נוספים הוזעקו למקום יחד עם כוחות הביטחון, ופעלו לכיבוי הלהבות. המאמצים נשאו פרי, והשריפה נבלמה לפני שהספיקה להתפשט לעבר בתי הגבעה. לא דווח על נפגעים, ונכון לעכשיו - גם לא על מעצרים.

בגבעה מציינים כי הרחפן ששימש לתיעוד הוא חלק ממערך חדש יחסית של אמצעי תצפית שהוכנסו לשימוש רק לאחרונה. "הרחפנים התרמיים שהוכנסו לפני זמן קצר כבר הוכיחו את עצמם", אמרו גורמים מקומיים, "זה מה שאפשר לזהות ולסכל את האירוע בזמן אמת".

עם זאת, התושבים מביעים תסכול מהתנהלות הרשויות סביב אירועי הצתה דומים. לדבריהם, "בלי תיעוד ברור - יש מי שממהר לטעון שמדובר בשריפות מקריות. כאן רואים בדיוק מה קרה, וזה מחייב התייחסות אחרת".

האירוע האחרון מצטרף לשורת מקרים של שריפות בשטחים פתוחים באזור, ומעלה מחדש את החשש מפני התפשטות מהירה של אש לעבר יישובים - במיוחד בעונת הקיץ ובתנאי יובש ורוחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר