"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מסיתים לרצח": הרב לנדו במתקפה על הדתיים הלאומיים בצה"ל

במהלך פגישה עם ראשי ישיבת מיר, התייחס הרב לנדו למאבק סביב גיוס בני הישיבות • "אם המדינה שולחת אנשים, חיילים, לשם כבוד המדינה, והורגים אנשים - גם זה מותר? רצח ממש"

,עודכן
0השמעה
הרב דב לנדו (ארכיון) , קוקו
הרב דב לנדו (ארכיון). צילום: קוקו

ישיבת מיר פרסמה הערב (ראשון) תיעוד משיחה שקיים מנהיג הציבור הליטאי, הרב לנדו, עם ראש הישיבה, הרב אליעזר יהודה פינקל, ומשגיח הישיבה, הרב בנימין פינקל. במהלך השיחה נשמעו לצד דברי חיזוק גם התבטאויות חריפות במיוחד נגד גורמים בציונות הדתית התומכים בגיוס חרדים.

מנהיג הציבור הליטאי הרב לנדו נגד חובשי הכיפות הסרוגות // ללא

בפתח המפגש הודו ראשי הישיבה לרב לנדו על פעילותו למען עולם התורה. "באנו פשוט להודות על המסירות נפש בשביל עולם התורה, ובשביל הישיבה שלנו", אמר ראש הישיבה. הרב לנדו השיב: "אני לא באתי לחזק אתכם, באתי שיהיה לכם מה לשלם", בהתייחסות למאמציו לגייס תמיכה כלכלית עבור עולם הישיבות.

בהמשך התייחס למאמץ האישי שהשקיע בתקופה האחרונה ואמר: "זה נכון באמת שקשה מאוד, אבל אין עצה אחרת", והוסיף: "השם יעזור, שלא נצטרך ליסוע עכשיו עוד פעם".

עיקר השיחה עסק במשבר הגיוס. לאחר שמשגיח הישיבה סיפר על התמיכה שמגיעה מיהדות ארצות הברית בעקבות המאבק, עבר הרב לנדו למתקפה חריפה נגד מי שלדבריו עומדים מאחורי גזירות הגיוס. "הרשעים כאן, מה אפשר לעשות? יש רשעים", אמר, והוסיף: "ומהחובשי כיפות סרוגות - שלא פחות מהם".

בהמשך החריף עוד יותר את דבריו, כאשר תקף את הציבור הדתי-לאומי התומך בגיוס בני ישיבות. "אני הייתי שואל אותם... אם המדינה שולחת אנשים, חיילים, לשם כבוד המדינה, והורגים אנשים - גם זה מותר? רצח ממש. אז הם מסיתים לרצח", אמר. עוד טען כי "הם עושים מלחמות לא רק לשם הצלה, לשם כבוד המדינה".

כשנשאל על ידי משגיח הישיבה כיצד יש להתפלל בתקופה הזו, השיב כי אין בידו עצות, אלא יש להרבות בתפילה: "שהשם יעזור שיהיה טוב... נתפלל לקדוש ברוך הוא שהכול יעבור כחלום יעוף, כרוח נושבת וכענן כלה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו בהתייחסות לדברי הרב לנדו: "אני דוחה בתוקף את הדברים המזעזעים נגד לוחמי צה"ל מהציונות הדתית. לוחמי צה"ל, דתיים, חילונים וחרדים, עוזבים את ביתם, את עבודתם ואת משפחותיהם, ומסכנים את חייהם כדי להגן על מדינת ישראל, על אזרחיה ועל עם ישראל כולו. הם ראויים להערכה עמוקה, להכרת הטוב ולגיבוי מלא מכל חלקי הציבור, ובוודאי גם מעולם התורה".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר