הסתה שיטתית לאורך שנים: התפקיד האמיתי של ג'יבריל רג'וב

משרד התפוצות ריכז בדו"ח מיוחד את התנהלות ג'יבריל רג'וב נגד ישראל בזירה הספורטיבית • על פי הדו"ח הוא תפקידיו ברשות הפלסטינית עוזרים לו לבסס את דעת הקהל העולמית נגד ישראל במספר זירות

יו"ר ההתאחדות הפלסטינית, ג'יבריל רג'וב. צילום: רויטרס

משרד התפוצות פרסם היום (ראשון) הודעה ארוכה, בה מתועדת פעילותו של ג'יבריל רג'וב בזירת הספורט. לטענת המשרד, רג'וב הפך את פעילותו בזירה זו ל"מלחמה פוליטית המלבה שנאה ואנטישמיות כנגד ישראל".

רג'וב, המשמש כיו"ר ההסתדרות הפלשתינאית לכדורגל וכיו"ר הוועד האולימפי הפלשתינאי, ששוחחר במסגרת עסקת ג'יבריל לאחר שנשפט למאסר עולם, נחשד בשחיתות במסגרת תפקידיו בספורט. בעקבות זאת, הממשל האמריקאי מנע את כניסתו למשחקי המונדיאל.

לטענת המשרד, ההחלטה מצביעה על התנהלותו הבעייתית בה קידם אנטישמיות, קרא לאלימות, ונקט בטרור ודה-לגיטימציה כנגד ישראל. זאת, תוך ניצול מעמדו כיו"ר ההסתדרות הפלשתינאית לכדורגל וכיו"ר הוועד האולימפי הפלסטיני.

במסגרת הדו"ח, עולה כי רג'וב הוא בעל קשרים רבים לגורמי טרור ולמדינות תומכות טרור. כמו כן, הוא ניצב בצומת המקשר בין ההנהגה הפלסטינית, חמאס וציר איראן-חיזבאללה לזירה הבינלאומית - כאשר הספורט משמש כלי מרכזי לקידום מהלכי לגיטימציה.

מתוקף תפקידו, מקדם רג'וב האדרת מחבלים דרך הספורט - באמצעות קיום טורנירי ספורט על שמותיהם של מחבלים, כגון דלאל מוג'רבי ואבו ג'יהאד. בנוסף, הוא אף נכח בקרב אגרוף על שם בכיר מתכנני טבח מינכן 1972, איש "ספטמבר השחור", המחבל עלי חסן סלאמה.

הנרטיבים המרכזיים שהוא מקדם מתמקדים בארבעה צירים מרכזיים תוך פעילות עצימה בזירת הספורט המתבטאת בין היתר בהצהרות שונות. צירים אלו כוללים דה-לגיטימציה לישראל, שלילת זכות קיומה והצגתה כמפעל קולוניאלי זמני, הסתה לאלימות ומאבק מזוין; "התנגדות-חמושה" כדרך לגיטימית; קריאה ל"רשות אחת, חוק אחד, ונשק אחד" עם חמאס; אנטישמיות והיפוך שואה - דמוניזציה, השוואות נאציות והאדרת טרור.

ביוני 2026 הוא הצהיר כי "אילו היטלר היה חוזר, הוא היה לומד נאציזם ופאשיזם מנתניהו". כמו כן, הוא ידוע בקשריו לחמאס, ואף לקשר אישי עם יחיא סנוואר, בו תמך לאחר שחרור מהכלא וכינה אותו "מנהיג פרגמטי" בראיון לאל-מיידין, ערוץ המזוהה עם חיזבאללה. אחיו הקטן נאיף - בכיר בחמאס ביהודה ושומרון, בעל קשרים ישירים לבכירים באיראן.

ב-18 באפריל 2026 בראיון שהעניק טען שישראל הפכה את מתקני הספורט הפלסטיניים "למחנות ריכוז כמו של הנאצים ב-1940.

שר התפוצות והמאבק באנטישמיות עמיחי שיקלי, אמר: "מכונת ההסתה והרעל שרג'וב מנסה לקדם לא בוחלת בשום אמצעי ועושה כל שביכולתה לזהם ולהפוך את הספורט העולמי לזירת התגוששות לצרכיה הלאומניים של הרש"פ. לא בכדי ארה"ב בחרה שלא לאפשר לרג'וב להיכנס לשטחה ואל לו לשכוח כי ישראל אינה שק חבטות וביכולתה להפוך גם אותו למטרה".

מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות, אבי כהן סקלי: "הקמפיין השיטתי של רשות טרוריסטית שאינה מסוגלת להתמודד עם ישראל בשדה הקרב מנסה להפוך כל מגרש לשדה עימות בינלאומי. בין אם מדובר על בתי הדין בהאג, זירות תחרותיות כגון האירוויזיון והספורט העולמי. נמשיך לחשוף את מנגנוני הצביעות והשקרים הפלשתינאים בכל זירה אפשרית".

בדו"ח שהוכן על ידי משרד התפוצות, סידרו את התבטאויותיו של רג'וב כנגד ישראל:
2026 - "אילו היה חוזר היטלר, הוא היה לומד נאציזם ופאשיזם מנתניהו"
2026 - "הישראלים הם ניאו-נאצים... נכדי קורבנות השואה מבצעים שואה פלסטינית"
2025 - "נתניהו הוא גבלס... הצרחה האחרונה של הפשיזם במאה ה-21"
2025 - "יחיא סינוואר הוא דמות פרגמטית, מציאותית והגיונית"
2024 - "'מבול אל-אקצא' הוא אפוס גבורה" - על מתקפת השבעה באוקטובר
2021 - אזהרה למועדוני ספורט ערביים שלא ללחוץ ידיים "המגואלות בדם ילדים פלסטינים" ולא "ליפול למלכודת של כיבוש נאצי" - המועצה העליונה לנוער ולספורט (בראשות רג'וב).
2015 - "אלה מעשי גבורה אישיים, ואני גאה בהם; אני מברך כל מי שביצע אותם" – טלוויזיית הרשות הפלסטינית, על מבצעי פיגועים.
2014 - "אם ניתקל בכישלון (בשיחות עם ישראל), ההתנגדות, לרבות התנגדות מזוינת, תהיה אופציה" - ריאיון ל-TIME בעקבות ביקורו בטהרן
2013 - "אילו היה לנו נשק גרעיני, היינו משתמשים בו כבר הבוקר"
2013 - "אילו היטלר היה חוזר, הוא היה לומד מהם"
2012 - "היהודים הם שטנים והציונים בני כלבים"

כמו כן, ציינו בדו"ח גם את המהלכים שקידם רג'וב להדחת ישראל מהתאחדות הכדורגל פיפ"א ועיבוי הקשרים עם גורמי טרור:
אפריל 2026 - סירב ללחוץ את ידו של ממלא מקום יו"ר ההתאחדות הישראלית לכדורגל, באסם סולימאן וזאת בניגוד לבקשתו של נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו בטענה כי לא ילחץ את ידו ואמר כי "אני לא יכול ללחוץ את ידו של מי שהובא על ידי הישראלים כדי להלבין את פשעיהם הפשיסטיים ורצח העם שלהם".

מרץ 2026 - בעקבות קמפיין של רג'וב, FIFA הטילה קנס על ההתאחדות הישראלית; רג'וב ממשיך לדרוש הרחקה מלאה.
2024 – קריאות ל-FIFA ולוועד האולימפי הבינלאומי לאסור על ישראל להשתתף בתחרויות, בטענה ל"פגיעה בספורט הפלסטיני"

אוקטובר-נובמבר 2023 - הצדקת מתקפת השבעה באוקטובר ("מלחמת הגנה") ושבחים למנהיגי חמאס.

ינואר 2022 - ביקור בדמשק ומחמאות לבשאר אל-אסד על "הניצחון על הטרור".
2018 - פרשת מסי הנ"ל ביקש מאוהדי כדורגל לשרוף את חולצתו של כוכב נבחרת ארגנטינה במידה ויסכים להשתתף במשחק ידידות נגד ישראל; FIFA הטילה על רג'וב קנס והרחקה מפעילות למשך שנה.

2017 - PM ומשפחות שכולות (ובהן משפחות ארבעה אזרחים אמריקאים שנרצחו) קוראות לאסור את כניסתו לארה"ב בשל תמיכה בטרור.

אוקטובר 2015-ינואר 2016 - בשיא גל הטרור משבח את מבצעי הפיגועים כ"מעשי גבורה" וכ"גיבורים וכתר לראש כל פלסטיני".

נובמבר 2015 - מתן חסות לטורניר על שמו של המחבל מוהנד חלבי ונוכחות בקרב אגרוף ע"ש המחבל עלי חסן סלאמה (מראשי ארגון הטרור הפלסטיני "ספטמבר השחור" האחראי לטבח אולימפיאדת מינכן).

מאי 2015 - פותח במסע ההשעיה של ישראל ב-FIFA.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר