"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"הם פשטו ועצרו את כולם": התיעודים שלא רצו שתראו מהיום ששינה את המדינה
הבריטים חשבו שהם קברו את זה: 80 שנים אחרי "השבת השחורה" - שהתרחשה ב-29 ביוני 1946 - נחשפות תמונות נדירות • "יותר מ-3,000 עצורים ברחבי הארץ לרבות כל מנהיגי היישוב; הבריטים תכננו את המבצע לפרטיו"
התיעודים הנדירים מהשבת השחורה ב-1946. צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית

"הם פשטו ועצרו את כולם": התיעודים שלא רצו שתראו מהיום ששינה את המדינה

הבריטים חשבו שהם קברו את זה: 80 שנים אחרי "השבת השחורה" - שהתרחשה ב-29 ביוני 1946 - נחשפות תמונות נדירות • "יותר מ-3,000 עצורים ברחבי הארץ לרבות כל מנהיגי היישוב; הבריטים תכננו את המבצע לפרטיו"

לידור סולטן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

29 ביוני, 1946. הבריטים במדינה שטרם הוקמה מטילים עוצר כבד על ערי הארץ ועל עשרות קיבוצים, במהלכו הם מבצעים מעצרים המוניים של למעלה מ-2,700 ממנהיגי וחברי היישוב היהודי, וחושפים סליקים של היישוב ושל ההנהגה. המוני חיילים בריטים פושטים באותו הלילה על בניין המוסדות הלאומיים במבצע שנקרא אצלם "מבצע אגאתה", שם הם מוצאים ומחרימים מסמכים חסויים של הסוכנות היהודית במהלך שלימים ייקרא "השבת השחורה".

"זה היה אירוע שהיכה את היישוב בהלם", אומר ד"ר יזהר הס, סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית. "יותר מ-3,000 עצורים ברחבי הארץ לרבות כל מנהיגי היישוב, סליקים שנחשפו, מסמכים שנתפסו. הבריטים תכננו את המבצע לפרטיו. לא בכדי זכתה השבת הזו לשמה".

הצצה נדירה. התיעודים מ-1946, צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית
מכתב הסוכנות היהודית, צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית
"הבריטים תכננו את המבצע לפרטיו". השבת השחורה, צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית

במהלך אותה השבת תועדו רגעים אותנטיים מהפשיטות ומהמאבק היהודי, בתצלומים שנשמרו ברבות השנים בארכיונים בבריטניה וכן בארכיון הציוני ונותרו הרחק מעיני הציבור. כעת, במלאת 80 שנה לאחד האירועים המטלטלים של המדינה שהתעתדה לקום, יחשפו התצלומים הדרמטיים מאותה השבת באחד המבנים המקוריים אליו פשטו הבריטים שם עצרו את המנהיגות המדינית באותו היום - בניין המוסדות הלאומיים בירושלים.

הערב (רביעי) יתקיים במקום ערב עיון מיוחד במהלכו ייחשפו לראשונה התמונות והצילומים מאותו היום, אשר מספקים הצצה נדירה, חיה ובצע לרגעים שבהם המדינה שבדרך עמדה בפני סכנת קריסה ממשית.

חד האירועים המטלטלים של המדינה. השבת השחורה, צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית
עוצר כבד על ערי הארץ ועל עשרות קיבוצים, צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית
"אירוע שהיכה את היישוב בהלם", צילום: ארכיון הציוני ההסתדרות הציונית העולמית

"אנחנו זוכרים את השבת הזו היום, בין היתר, על מנת שלא נשכח עד כמה ארוכה ומורכבת הייתה דרכנו לעצמאות ועד כמה נאבקנו להקים את המדינה היהודית-דמוקרטית עליה אנו מגינים״, מוסיף ד״ר הס. "בחרנו לקיים את הערב לציון 80 שנה לאירועים דווקא בבניין המוסדות הלאומיים - ממש היכן שהתרחשו הדברים עצמם - בליווי עדות אישית של פרופסור מירון מדזיני, שראה את הדברים במו עיניו, לצד מומחים נוספים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...