"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הצעת נתניהו התקבלה: כך יונצח זכרו של דוד לוי ז"ל, יריבו המר בעבר
הממשלה אישרה את יוזמת ראש הממשלה והשרה רגב - ושמו של המקטע המרכזי בכביש 433 יישא את שם שר החוץ המנוח: "שותף לדרך" • בעבר, נתניהו האשים את לוי ומקורבו יעקב ברדוגו בפרשת "הקלטת הלוהטת"
נתניהו ודוד לוי . צילום: סער יעקב/לע"מ

הצעת נתניהו התקבלה: כך יונצח זכרו של דוד לוי ז"ל, יריבו המר בעבר

הממשלה אישרה את יוזמת ראש הממשלה והשרה רגב - ושמו של המקטע המרכזי בכביש 433 יישא את שם שר החוץ המנוח: "שותף לדרך" • בעבר, נתניהו האשים את לוי ומקורבו יעקב ברדוגו בפרשת "הקלטת הלוהטת"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הממשלה אישרה היום (שלישי) את הצעתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרת התחבורה מירי רגב, לקרוא למקטע המרכזי של כביש 443 (בין מחלף בן שמן לגבעת זאב) בשם "דרך הלווים על שם השר דוד לוי ז"ל".

"נסיבות החיים הולידו את המנהיגות בך"%3A אורלי לוי סופדת לאביה%2C השר לשעבר דוד לוי %2F%2F צילום%3A שמואל בוכריס

ההחלטה להנציח את סגן ראש הממשלה ושר החוץ המנוח,שהלך לעולמו במאי 2024, אינה מובנת מאליה נוכח המשקעים בין השניים לאורך השנים. נתניהו, שספד ללוי במילים חמות וכינה אותו "שותף יקר לדרך", ניהל בעבר מולו את אחת מערכות היריבות היצריות והמרות ביותר שידע הליכוד.

ההודעה של נתניהו במהדורה

שורשי היריבות האישית והפוליטית העמוקה בין השניים הגיעו לשיאם בראשית שנות ה-90. המפץ הגדול התרחש ב-1993, במהלך המרוץ הפנימי להנהגת הליכוד, בפרשה שנודעה כ"פרשת הקלטת הלוהטת".

נתניהו, אז מועמד צעיר, פתח את מהדורת החדשות המרכזית של ערוץ 1 בהצהרה דרמטית שבה הודה בניהול רומן, אך האשים "חבורת פושעים" מתוך המפלגה בניסיון סחיטה פוליטית באמצעות קלטת וידאו אינטימית.

לשיטתו של נתניהו באותם ימים, מי שעמדו מאחורי המזימה היו יריבו המר דוד לוי וראש מטהו יעקב ברדוגו, לימים אחד ממקורביו הבולטים של ראש הממשלה. אף שהמשטרה סגרה את התיק והקלטת מעולם לא נמצאה, האשמות אלו חרצו תהום עמוקה ביניהם והובילו לפיצול סיעתו של לוי ("גשר") מהליכוד מספר שנים לאחר מכן.

בהודעה שפרסם היום נתניהו הוא כתב: "דוד לוי היה מנהיג שצמח מבית שאן, פרץ דרך בכוח אמונתו וכישרונו, והקדיש את חייו לחיזוק הפריפריה, לצמצום הפערים ולאחדות ישראל. מעתה, מאות אלפי ישראלים שייסעו בדרך ההיסטורית הזאת. יישאו עמם גם את שמו ומורשתו של דוד לוי - איש העם, איש המדינה ושותף יקר לדרך."

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...