סרטון עם הבלוגר מעורר המחלוקת שהעלתה החיילת ברשתות החברתיות. צילום: צילום מסך, אינסטגרם

מחדל הסברה ברשת: חיילת מדובר צה"ל תועדה עם משפיען שידוע באנטישמיות

בריידי אריק פיטרס ("Clavicular"), כוכב רשת שעורר בעבר זעם בשל סרטון אנטישמי בו שר "הייל היטלר", הגיע לתל אביב ופרסם סרטון עם מנהלת רשתות בצה"ל באנגלית שסיפרה לו: "יש לי את פרטי ההתחברות לחשבון הצבאי" • דובר צה"ל: "האירוע מתוחקר, תטופל משמעתית"

סערה בדובר צה"ל: אחת החיילות האחראיות על הרשתות החברתיות של צה״ל באנגלית נצפתה בסרטון עם המשפיען שתועד בעבר שר ״הייל היטלר״. 

בימים האחרונים נמלאו הרשתות החברתיות בביקורת בשל הגעתו לישראל של בריידי אריק פיטרס, משפיען הרשת שמוכר בשם ״Clavicular״, אשר הגיע ארצה בסוף השבוע שעבר ובין היתר נצפה בבילוי עם יועצו הבכיר של רה"מ נתניהו, טופז לוק. מדובר במשפיען רשת מוכר אשר עורר גל תגובות בישראל, וגם מחוצה לה, בשל ההתבטאויות ומעשים אנטישמיים, לכאורה, שיוחסו לו בעבר.

בין היתר, פורסם בעבר תיעוד שלו ושל משפיענים נוספים במועדון במיאמי, שם שרו את שירו הפרובוקטיבי של קניה ווסט שיצא ב-2025, ״הייל היטלר״. באותו סרטון נצפו חלק מהנוכחים מצעידים במועל יד, במהלך שגרר המוני ביקורות נגד פיטרס.

הסרטון עם חיילת בדובר בצה"ל

כאמור, בימים האחרונים הגיע המשפיען לישראל וכבר הספיק לפרסם מספר סרטונים, ביניהם אחד מתל אביב; בסרטון, נראה כוכב הרשת כשהוא נמצא עם צעירה שמשרתת, כפי הנראה, במערך דובר צה״ל.

בסרטון, השניים נמצאים ברכב בו הצעירה מספרת לכוכב הרשת כי יש לה את פרטי ההתחברות של צה״ל לרשת החברתית טיקטוק, ככל הנראה במסגרת תפקידה. בהמשך, פונה למצלמה ומציין כי ״יש לה את פרטי ההתחברות״, כשהצעירה מוסיפה כי היא לא מחוברת לאותו החשבון באמצעות הטלפון הפרטי שלה - כשהיא כנראה מתכוונת לעובדה שהחיבור לרשתות החברתיות של צה״ל נעשה מטלפון מדורי.

בהמשך הסרטון, שואל בהלצה את אחד הנוכחים אם ירצה להעלות סרטון לרשתות החברתיות של צה״ל באנגלית, ואף מחייג למכר נוסף אותו שואל אם ״מכיר מישהו בצה״ל, כיוון שאני נמצא עם אחת ממנהלות הרשתות החברתיות של הצבא. לבחורה הזו יש את פרטי ההתחברות של צה״ל לטיקטוק, אז אנחנו תוהים אם נוכל לקבל אישור לצלם סרטון לטיקטוק״. הסרטון תפס תאוצה ברחבי הרשת. 

"החיילת פעלה ללא תיאום"

הצעירה משרתת במדור הדוברות הבין לאומית של צה״ל, שנחשב משמעותי במערך הדוברות הצה״לי. המדור מורכב מ-20 חיילים (ברובם בודדים ועולים חדשים) שמטרתם לסייע למאמצי ההסברה של צה״ל בעולם. במסגרת תפקידם מגיבים החיילים לפייק ניוז ברשתות החברתיות, מנהלים קשר רציף עם משפיענים וזאת תוך ניהול עשרות פלטפורמות בשפות שונות.

בתפקידם, מפיצים החיילים באמצעות הרשתות החברתיות מסרים שנכתבו בדיוק עבור משפיעני רשת שמערערים את הלגיטימציה של מדינת ישראל באמצעות פייק ניוז, והשתתפות הצעירה בסרטון מהווה את ההפך המוחלט.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי: "החיילת פעלה ללא תיאום עם מפקדיה והתנהלותה אינה עומדת בקנה אחד עם המצופה מחיילי צה״ל. האירוע מתוחקר והחיילת תטופל משמעתית". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...