שלושה נערים נסחפו היום (רביעי) בחוף לא מוכרז סמוך לפלמחים. חובשים ופראמדיקים של מד"א הגיעו לזירה ודיווחו על שני נערים כבני 15 שחולצו מהחוף - ולא נזקקו לטיפול רפואי.
צוותי מד"א שהגיעו לזירה, המשיכו בסריקות אחר הנער השלישי שנסחף. לאחר מספר שעות, אותר הנער בחוף פלמחים. הנער פונה לבית החולים וולפסון כשהוא במצב אנוש, תוך ביצוע פעולות החייאה - אך לבסוף נקבע מותו.
חובש בכיר במד"א חגי נתני וחובש בכיר מיחידת האופנועים של מד"א יאיר הירש, שהגיעו לזירת האירוע, סיפרו: "קיבלנו דיווח על שלושה נערים שנסחפו בחוף, כשאחד מהם מנותק קשר. כשהגענו לחוף הובילו אותנו אל שני נערים שהיו בהכרה מלאה, הם סיפרו לנו שעובר אורח עזר לחלץ אותם. ביצענו הערכה רפואית של מצבם, כשבסופה הם לא נזקקו לטיפול רפואי. בסיום הסריקות של הצוללנים, כוחות החילוץ הביאו אלינו את הנער הנעדר כשהוא מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. בעזרת אמבולנס 4X4 ייעודי העברנו אותו לניידת טיפול נמרץ והתחלנו בביצוע פעולות החייאה מתקדמות שכללו עיסויים והנשמות. תוך המשך הטיפול הרפואי פינינו אותו לבית החולים כשמצבו מוגדר אנוש".
אמש, פעוטה בת 3 נפגעה באירוע טביעה סמוך לחוף נווה ים שבחוף הכרמל. בשעה 17:16 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א על פעוטה שנמשתה מהמים כשהיא במצב קשה.
בתוך כך, ארגון בטרם פרסם כי לפי נתוני הארגוןף 11 ילדים ובני נוער טבעו למוות מתחילת שנת 2026, לעומת שני ילדים בלבד בתקופה המקבילה אשתקד - זינוק של פי 5.5.
עוד עולה מהנתונים כי בחמש השנים האחרונות (2021-2025), טבעו למוות 82 ילדים ובני נוער, כ-19% מהם היו נערים בגילאי 15-17.
אורלי סילבינגר מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים ציינה: "זהו מקרה שני של טביעה קשה בתוך שעות בודדות. מתחילת השנה אנו עדים לזינוק חד במקרי הטביעה, שעומד כרגע על פי 5.5 מהתקופה המקבילה אשתקד. אם המגמה תימשך זאת עלולה להיות אחת השנים הקטלניות ביותר בעשור האחרון".
"המקרה הקשה בחוף פלמחים היום הוא תזכורת לכך שטביעה היא תאונה קשה שעלולה להיות קטלנית במיוחד", הוסיפה. "בימים אלו, של פתיחת החופש הגדול, תקופה בה בני הנוער והילדים מבלים שעות רבות בסביבת מקורות מים, בבריכה ובים, נדרשת ערנות מוגברת".
"חשוב להדריך גם את בני הנוער, על התנהגות בטוחה בסביבת מים", אמרה, "איסור מוחלט של שתיית אלכוהול לפני כניסה לים, ומקורות מים פתוחים, רחצה רק במקומות מותרים, כששירותי ההצלה פעילים, וכניסה למים בקבוצה עדיפה". גם אם הם מאותתים שהם כבר גדולים ויודעים מה לעשות, חשוב להשמיע להם מהידע והניסיון שלנו. ברגע האמת, ההחלטה שיקבלו תהיה מורכבת גם מהידע שקיבלו מאיתנו המבוגרים, וזה עשוי להציל אותם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
