הפגנת חרדים בירושלים נגד גיוס לצה"ל, ארכיון. צילום: אורן בן חקון

"נשוב": עשרות חרדים התקרבו לבית נשיא העליון יצחק עמית - והסתובבו

המפגינים הגיעו למבשרת ציון בעקבות ניסיון מעצר של עריק חרדי, ולאחר ששוחרר התקדמו לעבר ביתו של נשיא העליון יצחק עמית • המשטרה חסמה את הגישה לרחוב שבו הוא מתגורר, והמפגינים התפזרו ללא אירועים חריגים

עשרות מפגינים חרדים הגיעו אמש סמוך לביתו של נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, במבשרת ציון, לאחר שהגיעו למחות על ניסיון מעצרו של עריק חרדי בעיר.

האירוע החל לאחר שפורסמו הודעות "צבע שחור" במטרה לבלום את מעצרו של העריק. בעקבות הגעת המפגינים שוחרר העריק החרדי. המפגינים, שכבר היו במבשרת ציון, הבינו כי השופט עמית מתגורר במקום והתקדמו לעבר ביתו, אך לא הצליחו להיכנס לרחוב שבו הוא מתגורר. במקום נכחו כוחות משטרה, והמפגינים התפזרו בהמשך.

החשודים בתקיפת ביתו של סולברג מובאים לדיון בהארכת מעצרם \\ יוני ריקנר

נדגיש כי השופט עמית מאובטח וכי לא נשקפה לו סכנה לאורך כל האירוע.

גורם המעורב בארגון ההפגנות איים: "המפגינים הלכו, אבל עוד ישובו בתקופה הקרובה". מוקדם יותר אתמול חסמו חרדים קיצונים את התנועה ברחוב בר אילן בירושלים וגרמו נזק לרכבת הקלה.

מהמשטרה נמסר: "עשרות מפרי סדר החלו לחסום בגופם את צירי התנועה ואת האוטובוסים הציבוריים, תוך שיבוש משמעותי של שגרת החיים באזור וסיכון משתמשי הדרך. משטרת ישראל תמשיך לאפשר את חופש המחאה והביטוי כחוק, אולם תפעל באפס סובלנות כלפי אלימות, חסימת צירים ופגיעה בתשתיות ציבוריות חיוניות".

המשטרה מנעה את ההפגנה מחוץ לביתו. נשיא העליון יצחק עמית, צילום: יונתן זינדל

בתוך כך, כתב אישום הוגש הבוקר נגד ארבעה מתפרעים חרדים שנטלו חלק בהפרת הסדר האלימה וגרימת נזק בביתו של המשנה לנשיא בית משפט העליון, השופט נעם סולברג לפני כשבוע וחצי, זאת לאחר סיום החקירה המשטרתית בעניינם. החקירה נגד יתר החשודים נמשכת.

ארבעת הנאשמים הם נחמן פלטניק (20), אברהם פריד (20), גרשון חנון (21) ושמעון עטפ (41), כולם תושבי בית שמש. העבירה המיוחסת לכל ארבעת הנאשמים היא התפרעות. לשניים נוספים מיוחסת גם עבירת הסגת גבול כדי לעבור עבירה. עוד עולה כי אדם שלא ידועה זהותו לגורמי החקירה, הזמין שני אוטובוסים ומיניבוס כדי להביא מתפרעים לביתו של סולברג.

עוד עולה מכתב האישום כי נתלו בבני ברק ובמספר בתי כנסת בעיר מודעות על כך שתתקיים הפגנה סמוך לביתו של סולברג וכי שכניו של סולברג סברו שמדובר באירוע ביטחוני ונכנסו למרחב המוגן עם תחילת הפרעות. 

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו”ד אריאל אילוז מפרקליטות מחוז ירושלים, על רקע פסקי דין שעסקו באכיפת חובת הגיוס על תלמידי ישיבות, פורסמה קריאה לקיום מחאה סמוך לביתו של השופט סולברג. בעקבות זאת הגיעו למקום למעלה ממאה בני אדם, ובהם הנאשמים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...