דובר צה"ל התיר הערב (שני) לפרסום כי סרן ד"ר אורי יוסף סילבסטר, רופא בחטיבת גבעתי, נפל מפיצוץ רחפן נפץ בלבנון.
ביום הולדתו ה-30, שחל באוקטובר האחרון, פרסם אורי פוסט בחשבון הפייסבוק שלו אליו צירף את "שיר אחרי מלחמה" של אריק איינשטיין, וכתב:"לפני שנתיים, שבוע לאחר פרוץ המלחמה, "חגגתי" יום הולדת. לשמחה הקטנה והפרטית התווספה מועקה, שהתלוותה לכל רגע אושר מאז. סיפורי הזוועות, והשכול המצטבר הפרו את המאזן הנורמלי של החיים, בין רע לטוב ודפקו איתם את היכולת להרגיש רגשות באופן שלמדנו להרגיש.
מאז, לתחושתי, כל שמחה מלוכלכת בעצב, וגם העצב השתטח לעומת השכול הגדול והאיום.
לפני חודשיים דודתי האהובה מיקי נפטרה, ואיך אפשר לכאוב פרידה מדודה אהובה כשכל יום נפרדים בטרם עת מצעירים שעולמם לפניהם.
הסתובבנו בשנתיים האחרונות עם עצב שהכביד על הלב, מבלי משים התרגלנו למשקל ולעומס הרגשי שהגיע איתו ושכחנו שזו לא המציאות הרגשית שלנו. טונה קרא לזה פעם עומס לב.
עכשיו לאחר שנתיים, עם החלפת קידומת, סוף סוף הלב יכול לעשות דיאטה וישנה סיבה אמיתית לחגיגה.
מעבר לאושר העצום שאהוביהם של רבים חוזרים לחיק משפחתם, ושמעגל השכול יעצר מלגדול, כולי תקווה שנקודה זו היא ראשית הצירים בריפוי עבור כולם. מקווה שמעכשיו נוכל לכייל את הרגשות שלנו מחדש- להרגיש אושר, מבלי ישר לחשוב על הזכות היותר מדי פרביליגית שנפלה בחלקנו לחוש אותו. להרגיש עצב, מבלי להרגיש שיש יגון קודר ממנו. להיות שוב נורמלים.
מקווה שנבואת הזעם מהמשפט "מישהו שר את זה קודם" מ"שיר של אחרי מלחמה" תתבדה, ואחרי מלחמה חסרת תקדים נשבור את מחזוריות המלחמות בישראל ונכנס לתקופה של שלום ופריחה ללא תאריך תפוגה. סוף סוף יש אפוטימיות לעתיד טוב יותר, ואין מתנה גדולה מזו, לפתוח איתה עשור".
כאמור הערב פורסם כי סילבסטר נפל בלבנון, לאחר שבארגון הטרור חיזבאללה שיגרו מספר רחפני נפץ לעבר נמ"ר של גבעתי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו