"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רותם נהרגה בצפון, אחיה נפצע ב-7 באוקטובר: "חשבנו שהגרוע מכל כבר קרה"

"היא היתה ילדה קורנת, מלאה בחיוך, מוקפת בהרבה חברים", סיפרה דודתה מיטל בראיון ל"היום" • על השירות בצפון: "למרות הרחפנים, ולמרות המצב בבסיס, ולמרות זה שהיא סגרה 50 יום, היא הקרינה שהכול בסדר"

,עודכן
0השמעה
סמל רותם ינאי מגבעת עדה. בת 20 בנופלה. צילום: דובר צה"ל

מיטל, דודתה שלסמלת רותם ינאי, שנפלה אתמול (רביעי) בפעילות מבצעית בצפון, סיפרה עליה הבוקר בכאב: "היא היתה ילדה קורנת, מלאה בחיוך, מוקפת בהרבה חברים. ילדה עם לב זהב, חייכנית, מלאה באכפתיות ואהבה לזולת. היא פשוט ילדה שכל המהות שלה הייתה נתינה. תמיד מוקפת בהמון אהבה. היתה אהובה כל כך. בזמן הקצר שלה פה איתנו, היא טרפה את החיים".

>>8 הרוגים מרחפני נפץ בחודש וחצי של "הפסקת אש": המכה שצה"ל לא מוצא לה פתרון<<

עוד תיארה את השירות של רותם בצפון: "היא הבינה שמה שהיא עושה חשוב ושיש לזה משמעות. למרות הרחפנים, ולמרות המצב בבסיס, ולמרות זה שהיא סגרה 50 יום, היא הקרינה שהכול בסדר. היא דאגה לכולם ונתנה את כל מה שיש לה".

דור, אחיה של רותם, שהיה חובש במוצב יפתח בדרום. נפצע בשבעה באוקטובר. הדודה מיטל סיפרה: "הוא יצא מהנמר בשביל להציל חבר שנפצע וחטף כדור לשמחתנו הכדור נכנס ויצא מהצד השני. דור הצליח להוריד את שני המחבלים שירו בו. חשבנו שאז זה היה הניסיון שהעמידו אותנו ושזה נגמר.
לא יכולנו לעלות על דעתנו דבר מסוג הזה, שיקרה הרע מכל".

מתקפת רחפני הנפץ של חיזבאללה על אזור הצפון,צילום: אייל מרגולין ג'יני

רותם שירתה כמש"קית ת"ש בגדוד רותם (435) של חטיבת גבעתי. היא הותירה אחריה את הוריה הילית וטל, ואת אחיה דור ואביעד. מועד הלווייתה יימסר בהמשך. מצה"ל נמסר כי במסגרת האירוע פגעו שני רחפני נפץ באזור שומרה, סמל רותם ינאי ז"ל נהרגה בזמן שהייתה בדרכה למרחב מוגן - זאת לאחר שהופעלו התרעות. באירוע נפגעו חייל מילואים באורח קשה ועוד אחד באורח בינוני - הפצועים הם חברי כיתת הכוננות של היישוב גורן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר