נתון מפתיע: כמעט אחד מכל שני נפגעים בתאונות קורקינטים חשמליים בישראל הוא בן 55 ומעלה. בנוסף, יום חמישי הוכתר כיום המסוכן ביותר לרכיבה: נתוני 2025 חושפים שיא מדאיג של 1,533 נפגעים בתאונות קורקינטים חשמליים, יותר מארבעה בני אדם בכל יום בממוצע.
לצד הזינוק במספר הפצועים קשה, הנתונים מצביעים על מציאות מטרידה ברחובות, שבה דווקא האוכלוסייה המבוגרת משלמת מחיר כבד על הכאוס התחבורתי.
מד"א
שיא במספר התאונות
שנת 2025 נרשמה כשנת שיא במספר הנפגעים בתאונות דרכים במעורבות קורקינטים חשמליים בישראל. מנתוני עמותת אור ירוק, המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי 1,533 בני אדם נפגעו בתאונות שבהן היו מעורבים קורקינטים חשמליים - עלייה של 5% לעומת שנת 2024, אז נפגעו 1,465 בני אדם.
לצד העלייה במספר הנפגעים, נרשם גם שיא שלילי במספר הפצועים קשה. 160 בני אדם נפצעו באורח קשה בתאונות קורקינטים חשמליים במהלך 2025, לעומת 128 בשנה שקדמה לה, זינוק חד של 25%. למרות שמספר ההרוגים ירד משבעה בשנת 2025 לעומת עשרה בשנת 2024, הנתון על הפציעות הקשות מדגיש כי עוצמת הפגיעות הולכת ומחריפה, וכי מדובר בתאונות בעלות השלכות קשות ולעיתים בלתי הפיכות.
הנתונים חושפים גם תמונה מדאיגה בכל הנוגע לגיל הנפגעים. 104 ילדים מתחת לגיל 15 נפגעו בתאונות קורקינטים חשמליים, אף שהחוק אוסר רכיבה על הכלי מתחת לגיל 16. במקביל, 739 בני אדם בני 55 ומעלה נפגעו בתאונות, כמעט מחצית מכלל הנפגעים. הנתון הזה ממחיש כי לא מדובר רק בסיכון לרוכבים עצמם, אלא גם להולכי רגל, ובפרט לאוכלוסייה מבוגרת וחשופה יותר לפציעות קשות.
תל אביב בראש הרשימה
העיר תל אביב ממשיכה להיות מוקד התאונות המרכזי בישראל - בפער משמעותי. בעיר נפגעו בשנת 2025 לא פחות מ-433 בני אדם בתאונות קורקינטים חשמליים, 28% מכלל הנפגעים בארץ. במקום השני ניצבת ירושלים עם 82 נפגעים, אחריה פתח תקווה עם 80, ראשון לציון עם 60 וחולון עם 59. היקף התאונות בתל אביב משקף בין היתר את השימוש הנרחב בקורקינטים שיתופיים ופרטיים, צפיפות התנועה הגבוהה, ריבוי רוכבים במדרכות ולעיתים גם היעדר הפרדה מספקת בין רוכבים, הולכי רגל וכלי רכב.
פילוח חודשי התאונות מלמד כי חודשי הקיץ והחופש הגדול הם התקופה המסוכנת ביותר. חודש יולי הוביל עם 180 תאונות, אוגוסט אחריו עם 146 תאונות, ואוקטובר, שבו חלה חופשת סוכות, עם 140 תאונות. גם חלוקת התאונות לפי ימות השבוע מצביעה על מגמה ברורה: יום חמישי הוא היום המסוכן ביותר עם 246 תאונות, בעוד שבת נחשב ליום הבטוח ביותר לרכיבה. הנתונים מחזקים את ההערכה כי עומסי תנועה, ריבוי משתמשים ופעילות מוגברת בשעות הפנאי תורמים לעלייה בהיקף התאונות.
בעמותת אור ירוק מזהירים כי ללא שינוי עמוק במדיניות, המגמה צפויה להימשך. עו"ד יניב יעקב, מנכ"ל העמותה, אמר: "הקורקינטים החשמליים נכנסו לישראל כצעצוע נחמד ותמים אבל בעשור האחרון מספר הנפגעים רק הולך וגדל. מדובר בכלי תחבורה לכל דבר, כלי תחבורה עוצמתי על שני גלגלים, לא יציב ונעדר הגנה לרוכבים עליו".
עוד הוסיף "מספר הנפגעים הגבוה מחייב את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לא להסתפק בקמפיינים תקשורתיים בלבד אלא גם לפעולה אמיתית שתציל חיי אדם. יש לקדם סלילת שבילי רכיבה בטוחים ומופרדים ובמקביל לחזק את האכיפה המשטרתית והעירונית כדי לייצר אווירה הרתעתית שתמנע מהרוכבים לסכן את עצמם ואותנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו