כבישים נחסמו: הפגנת חרדים בירושלים בעקבות מעצר עריקים

שוטרי מחוז ירושלים ולוחמי מג"ב פועלים בשעה זו בכניסה לעיר בעקבות הפרת סדר שבמהלכה נחסם ציר התנועה הראשי, תוך שיבוש התנועה והסדר הציבורי באזור • הכוחות פועלים להשבת הסדר ולפתיחת נתיבי הנסיעה עבור ציבור משתמשי הדרך

הפגנת חרדים בירושלים. צילום: אורן בן חקון

בשעה זו מתקיימת הפגנת חרדים בירושלים, לאחר שאתמול (שלישי) התקיימה הפגנת חרדים קיצוניים בכביש 4.

הפגנת זעם של חרדים בכניסה לירושלים // יוני ריקנר

ההפגנות מתקיימות בעקבות קריאה של ראשי הפלג הירושלמי לצאת ולחסום צירים מרכזיים במרכז הארץ, וזאת על רקע מעצרם של שני תלמידי ישיבות עריקים בימים האחרונים. 

שוטרי מחוז ירושלים ולוחמי מג"ב פועלים בשעה זו בכניסה לעיר בעקבות הפרת סדר שבמהלכה נחסם ציר התנועה הראשי, תוך שיבוש התנועה והסדר הציבורי באזור.

הפגנת החרדים בירושלים, צילום: אורן בן חקון

לפי המשטרה, הכוחות פועלים להשבת הסדר ולפתיחת נתיבי הנסיעה עבור ציבור משתמשי הדרך. עוד נמסר כי המשטרה תאפשר את חופש הביטוי והמחאה כחוק, אך לא תאפשר פגיעה בסדר הציבורי או בחופש התנועה, ותפעל בנחישות להשבת הסדר על כנו.

 

הפגנת חרדים בירושלים, צילום: אורן בן חקון

מאות חרדים חוסמים את הכבישים כשהם אוחזים בשלטים: "עברנו את פרעה, נעבור גם את המשטרה הצבאית", "מלחמה בחוק הגיוס - במעשים ולא בדיבורים", "או חרדי או צבא". עוד ניתן לראות בין השלטים: "שחררו את החטופים מכלא 10", "אם הייתי צריך לבחור אם הוא ימות או ילך לצבא הייתי בוחר שהוא ימות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר