התנועה לאיכות השלטון פנתה השבוע למשרד ירושלים ומסורת לקראת אירועי ל"ג בעומר בהר מירון, בדרישה רשמית למנוע מאליעזר ברלנד, העומד בראש קהילת "שובו בנים", להשתתף בטקסי הדלקת המדורות באתר. בפנייתה מציינת התנועה כי שיתופו של ברלנד מהווה הפרה של החוק ופגיעה בביטחונו ובכבודו של האירוע הממלכתי.
התנועה מתבססת בדבריה על סעיף 11 ל"חוק להסדרת אירוע הילולת רבי שמעון בר יוחאי בהר מירון", הקובע איסור מפורש על מי שהורשע בעבירות מסוג פשע, עבירות מין או אלימות במשפחה, למלא תפקיד מרכזי באירוע ההדלקה. לפי החוק, האיסור תקף למשך עשר שנים ממועד ההרשעה או מסיום ריצוי עונש המאסר. ברלנד הורשע בשנת 2016 בעבירות מין ותקיפה, ובשנת 2021 הורשע פעם נוספת בעבירות מרמה, עושק והלבנת הון, בגינן ריצה עונשי מאסר בפועל.
בפנייה מזכירה התנועה כי למרות האיסור החוקי, ברלנד לקח חלק פעיל בהדלקות בהילולות האחרונות (תשפ"ג ותשפ"ה), בניגוד להתחייבויות קודמות של הדרג המדיני. לפי התנועה, שר ירושלים ומסורת ישראל לשעבר, ח"כ מאיר פרוש, אף הצהיר בעבר כי תישלל מהקהילה ההקצאה להדלקת מדורה עקב הפרות חוזרות של הנהלים.
עו"ד תמר באום, מנהלת האגף המוניציפלי בתנועה לאיכות השלטון, מסרה: "אירוע ההילולה במירון מנוהל ומתוקצב בידי מוסדות המדינה, ומשכך חלים עליו גם כל חוקי המדינה. השתתפותו של העבריין ופורע החוק הסדרתי אליעזר ברלנד באירוע מבזה לא רק את האירוע עצמו, אלא גם את שלטון החוק ואת כלל המדינה, המאפשרת לעבריין לשטות בה ולקחת חלק באירוע רשמי מטעמה. אנו דורשים מהנוגעים בדבר לפעול באופן אקטיבי בכדי למנוע את הישנות הביזיון שבהשתתפותו של העבריין ברלנד באירועי ההדלקה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
