עשרות מפגינים חרדים פרצו הערב (שלישי) לחצר ביתו של מפקד המשטרה הצבאית, תא"ל יובל יאמין, באשקלון. זאת בהמשך לחסימות הכבישים מוקדם יותר במרכז ובירושלים, במחאה על מעצר העריקים השבוע.
מפגינים חרדים פרצו לביתו של מפקד המשטרה הצבאית \\ השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
לאחר דקות ארוכות בהן המפגינים שהו בחצר ביתו של המפקד, הצליחו השוטרים לפנות את המפגינים שמחו מסביב לביתו. לאחר מכן, עברו השוטרים לפינוי מסיגי הגבול שהגיעו לחצר ביתו של תא"ל יאמין. 25 מפגינים נעצרו בעקבות הסגת גבול.
מדובר צה"ל נמסר כי: "לפני זמן קצר התקבל דיווח על פריצה מכוונת לביתו של קצין משטרה צבאית ראשי, תת-אלוף יובל יאמין, בעוד משפחתו בבית. כוחות הביטחון הוזנקו למקום ופועלים לאיתור החשודים".
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר: ״אני מגנה בחריפות את התקיפה. פגיעה באנשי כוחות הביטחון ובבני משפחותיהם מהווה חצייה של קו אדום מסוכן. אני מגבה את קמצ״ר באופן מלא על מילוי תפקידו במסירות רבה. מדובר באירוע חמור ונדרשת פעולה נחושה של כלל גורמי אכיפת הסדר והביטחון על מנת למצות את הדין עם המעורבים״.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מגנה בתוקף את ההתקפה הפרועה והאלימה נגד קצין משטרה צבאית ראשי ודורש לפעול ביד קשה נגד המעורבים".
מעצר החרדים שפרצו לביתו של מפקד המשטרה הצבאית \\ השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר לאחר הפריצה כי: "אני מגנה בתוקף את הפריצה המכוונת לביתו של הקצין המשטרה הצבאית הראשי, בזמן שבני משפחתו שהו בבית. כל פגיעה או ניסיון פגיעה באנשי כוחות הביטחון, ובפרט במפקדי וחיילי צה"ל, היא חציית קו אדום. מדובר בקבוצת עבריינים אלימים שיש למצות עמם את הדין במלוא החומרה. אני קורא לרשויות האכיפה לפעול בנחישות, במהירות ובכל הכלים העומדים לרשותן כדי לאתר את החשודים ולהביאם לדין".
ח״כ יולי אדלשטיין, הגיב אף הוא לאירוע: ״לאלימות הקיצונית הזאת כנגד חיילי צה״ל ומפקדיו, אין מקום במדינה שלנו. מדובר בקומץ פורעים קיצוני שחייב למצות איתו את הדין. הגיע הזמן שיבינו בקואליציה שהשטח על סף רתיחה, ואם ימשיכו להפקיר את הזירה הזו להכרעת בג״ץ פעם אחר פעם, יהיה כאן כאוס. רק חוק גיוס אמיתי יועיל לצה״ל, יקל על המילואימניקים וימנע מלחמות אחים״.
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, בתגובה לפריצה לחצר ביתו של קצין המשטרה הצבאית: "ממשלת השבעה באוקטובר נכנעה לכנופיות המשתמטים. פריצה לבית של קצין המשטרה הצבאית זו חציית קו אדום, ואני מציע לכולם לעקוב כמה עצורים וכמה כתבי אישום יוגשו. אנחנו נשים סוף לשלטון המשתמטים".
השתתפו בהכנת הידיעה: לילך שובל ואילי זילברברג
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו