פיקוד העורף והמשטרה העבירו הנחיה להפקה ולמשרדי הממשלה לעצור באופן מיידי את עבודות ההכנה לקראת ל"ג בעומר. ההחלטה הדרמטית מגיעה על רקע הפרות הפסקת האש האחרונות בגזרה הצפונית והחשש כי קיום אירוע המוני במרחב יהווה סיכון ביטחוני בלתי סביר.
למרות שבמשרד ירושלים ומסורת ישראל מסרו בתגובה כי "לא התקבלה הנחיה רשמית מטעם פיקוד העורף", ל"ישראל היום" נודע כי העבודות בהר הופסקו בפועל. במשרדי הממשלה החליטו שלא לקחת סיכון ולאחר קבלת ההנחיות המקדימות (הלא רשמיות) מפיקוד העורף, הורו לקבלני הביצוע לעצור את המכונות ולחדול מהכשרת המתחמים.
100 מיליון שקלים בסכנה
העצירה מגיעה בשיאן של העבודות. בתקופת הרגיעה היחסית, האיצו משרדי הממשלה את ההכנות הלוגיסטיות והתשתיתיות במירון, שעלותן נאמדת עד כה בכ-100 מיליון שקלים. כעת, המיליונים שהושקעו עומדים בסימן שאלה, כאשר כל יום של השבתת עבודות מקטין את הסיכוי להשלמת ההיערכות בזמן במידה ויינתן אישור מאוחר.
דיון מכריע אצל ראש הממשלה
במשרד ירושלים ומסורת ישראל מנסים לשדר עסקים כרגיל וטוענים כי "בהתאם למדיניות שנקבעה בחוק, המשרד פעל להיערך להילולה רגילה ושמחה", אך גורמים המעורבים בנושא מודים כי המצב בשטח שונה.
ההכרעה הסופית צפויה להתקבל ביום ראשון, בישיבת חירום שתתקיים בלשכת ראש הממשלה. לדיון הוזמנו השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שר התקשורת שלמה קרעי, השר יצחק פרוש ונציגי צה"ל והמשטרה. בישיבה זו יוחלט האם המצור על ההר יימשך, או שמא יימצא מתווה שיאפשר את קיום המסורת בת מאות השנים תחת מגבלות המלחמה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו