עדויות התושבים בפ"ת: "כששמעתי את הבום חשבתי שאני עומד לעוף"

אלון, שגר בבניין בפתח תקווה שבו נפל פריט אמל"ח ורכבים עלו באש: "הרגשתי הדף, ורצתי מהר למרחב המוגן, במקרה הזה לא נכנסתי, ההורים שלי היו בתוך הממ"ד ואני הייתי בחוץ" • ענת, שגרה ליד הבניין שנפגע, סיפרה: "היה מלחיץ, הבנו שזה פגע לא רחוק מאיתנו"

זירת הנפילה בפתח תקווה. צילום: השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

בוקר קשה בפתח תקווה לאחר הירי מאיראן לכיוון המרכז, במסגרתו זוהו מספר זירות נפילה בעיר, שבאחת מהן צעירה בת 32 נפצעה בינוני-קשה מפגיעת רסיס בעת שעמדה ליד רכבה, אך לא הספיקה להתמגן או לשכב על הרצפה. 

תיעוד: רגע הפגיעה בצעירה בפתח תקווה \ השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

פרמדיק מד"א נועם דהן שהגיע לזירה בפתח תקווה, סיפר: "כשהגענו למקום ראינו רכב עם חלונות מנופצים ובתוכו הייתה אישה בת 34 כשהיא בהכרה וסובלת מפציעות קשות בגופה משברי יירוט. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותה לבית החולים כשמצבה קשה".

ניצב משנה אביעד כתפי, מפקד משטרת פתח תקווה, אמר: "נהגת רכב שנקלעה בשעת אזעקה לצד הרחוב שבו אנחנו נמצאים, עצרה את הרכב בצד הדרך על ציר התנועה וירדה מהרכב. לרוע מזלה ככל הנראה רסיס שניתז מפצצת מצרר שפגעה ברכב, פגעה גם בנהגת והיא נפגעה. זו הזירה היותר קשה בפתח תקווה ויש לנו בפתח תקווה עוד מספר זירות, ארבע מהן זירות של פגיעות מפצצות מצרר, ועוד זירות של רסיסים".

זירת הפגיעה בחיפה ביום שאחרי, צילום: שאדי מקלדה
אחת מ-6 זירות הנפילה בפתח תקווה, צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

בזירה אחרת עלו באש מספר רכבים בחניית הבניין מפגיעה של רסיס. כוחות של כבאות והצלה הגיעו למקום וכיבו את הלהבות.

אלון, שגר בבניין, סיפר: "היה בום גדול מאוד. כששמעתי את הבום חשבתי שאני עומד לעוף, הרגשתי ממש הדף, ורצתי מהר למרחב המוגן. לאחר מכן שמעתי מספר פיצוצים נוספים, כנראה מרכבים שהתלקחו ועלו באש. חשוב להיכנס למרחב המוגן, אני במקרה הזה לא נכנסתי, ההורים שלי היו בתוך הממ"ד ואני הייתי בחוץ".

זירת הנפילה בפתח תקווה, צילום: תיעוד מבצעי מד"א

דייר נוסף בבניין סיפר: "שמענו פיצוץ אדיר, חשבנו שהבניין ספג פגיעה ישירה. כשפיקוד העורף נתן לנו הוראה לצאת החוצה יצאנו, רצינו לראות מה הנזק. ראינו ענן עשן שעולה מכיוון מטה אל המרפסת. נלחצנו, חשבנו שקרה משהו רציני אבל אני שמח שזה נגמר בצורה הזאת, שרק הרכבים נפגעו. גם הרכב שלנו נפגע. אין נזק לבני אדם וזה מה שחשוב".

ענת, שגרה ליד הבניין שנפגע, סיפרה: "היה בום חזק והרגשנו גם הדף. הבנו שזה פגע לא רחוק מאיתנו. זה היה מלחיץ. הייתי בטוחה שהיתה פגיעה ישירה באחד הבניינים הסמוכים אבל היה מזל שזה פגע רק בחניון ולא בבניין עצמו. נשרפו כמה רכבים אבל מה שחשוב זה שאין פגיעות בנפש".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר