קבוצה של שורדי הטבח במסיבת ה"נובה", צעירים שראו את התופת מקרוב ב-7 באוקטובר, התכנסה השבוע לטקס מרגש של אפיית מצות לקראת חג הפסח. המפגש נערך ביוזמת הרבנית צילי שניידר, יו"ר ארגון 'קשר יהודי', המלווה את השורדים יחד עם מתנדבי הארגון בתהליך הריפוי וההחלמה מאז האסון.
סביב השולחנות הארוכים עמדו הצעירים, חלקם עדיין נושאים את הצלקות הפיזיות והנפשיות מאותו בוקר נורא. לאחר שיעור הכנה מיוחד לחג מפי רבה של גדרה, הרב ירון אשכנזי, ניגשו המשתתפים למלאכה העתיקה. השעון המתקתק – המורה על 18 הדקות המותרות בין ערבוב המים לאפייה – קיבל עבורם משמעות חדשה של דחיפות וחיים.
"זה מרגש ומיוחד, יש כאן חיבור מטורף", שיתף שקד, אחד השורדים שהשתתף באפייה. "מעבר לחוויה הקבוצתית, יש כאן משהו עמוק הרבה יותר. המחשבה שאוכל בליל הסדר מצות שהכנו במו ידינו, תוך הקפדה על ההלכה, נותנת משמעות אחרת לגמרי למצווה. אחרי כל מה שעברנו, להחזיק מצה כזו ביד זה הניצחון האמיתי. זה מחבר אותנו לשורשים בצורה הכי חזקה שיש, דווקא עכשיו".
הרבנית צילי שניידר סיכמה את האירוע בתחושת שליחות: "זכינו להיות חלק מרגע מיוחד עם אנשים שחוו את התופת ונותרו עם לב ענק שממשיך לפעום בתקווה. השורדים, שנושאים בקרבם סיפורי גבורה, התרגשו לקחת חלק במצוות אפיית המצות – שהן 'מאכל האמונה' – ומילאו אותנו בהשראה גדולה לקראת חג החירות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
