סמל וולנסקי ז"ל, לוחם בגדוד 77 עוצבת "סער מגולן", בן 21 מירושלים, נהרג אמש לאחר ירי של שני טילי נ"ט לעבר הכוח שפעל בגזרה. אחד הטילים יורט על ידי מערכת הנשק "מעיל רוח". הטיל השני לא יורט ופגע בסמל וולנסקי ז"ל.
בהלוויתו שנערכת בשעה זו בהר הרצל, הקריא הרב הראשי לצה״ל, תת אלוף הרב אייל קרים, את פרק פ״ג בתהילים. אביו, יאיר, הקריא בבכי את תפילת הקדיש.
האב, יאיר ווילנסקי ספד לבנו, כשלצידו האם אלישבע: "אביעד בננו היקר, הקדמת לצאת אל העולם חודשיים לפני הזמן כאן מעבר לכביש בבית החולים, ואחרי חודשיים בפגייה באחד מימי השישי הגענו לברית שלך. נקראת על שם סבא אלחנן ואחי אבי. היית ילד בכור חמוד מאוד, בעל מרץ רב ואהוב על כולם. יואב אמר זאת אתמול: 'לא יכולתי לבקש אח בכור מושלם ממנו'. לאט לאט צמחת להיות בחור כארז. היית חכם, נבון, חניך ומדריך בתנועת הנוער עזרא. לא אהבת לשבת בבית - רצית לטרוף את החיים ווהחברים היו בשבילך מעל הכל".
האב הוסיף: "בשנים האחרונות היית פחות בבית, וכשהיית נהננו ממך כל פעם מחדש. עשית הכל להיות נעים על כולנו ולהשתתף איתנו בכל דבר. אחרי שסיימת את התיכון חיפשת מקום מתאים ומצאת את ישיבת איתמר ומצאת שם עולם ומלואו. בנית את עצמך, הלכת, צמחת וגיבשת זהות ותפיסת עולם עמוקה, היינו גאים בך במה שאתה".
"למען האמת לא היית אמור להיות לוחם בצהל, סבלת מאסתמה. עמלת קשה מאוד להעלות את הפרופיל, לאחר מכן הבנת שאתה צריך להכין את עצמך לגיוס, התאמנת בשביל לאפשר לעצמך להצליח במסלול הצבאי. עשית זאת בגדול. כשהתגייסת לא היה מאושר ממך. שאפת להגיע כמה שיותר מהר ללחימה והגעת לגדוד 77. לפני שבועים התקשרת אליי שאתם מוקפצים מעזה ללבנון, יצאת לקרב בראש מורם מתוך מודעות גדולה לשליחות שאתה חלק ממנה".
"לפני יומיים יצאת לכמה שעות בזמן שהטנק שלך התקלקל, דיברת איתנו ונשמעת מצויין - חדור אמונה שאתם עושים את הדבר החשוב ביותר למען המדינה ותושבי הצפון. חשבתי לעצמי מה היה חשוב לך לומר במעמד זה. קודם כל לחבריך לנשק היית אומר המשיכו במשימה, עד לניצחון ולקריאה זו אני מצטרף ומחזק את ידי הלוחמים והמפקדים בכל זירות המלחמה. אביעד, תהיה מליץ יושר עלינו. שיהיו לנו כוחות להמשיך קדימה בראש מורם, בדרך הברורה בה צעדנו יחד״.
מנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם ספד לו: "רק בן 21 היה אביעד שנפל בקרב, בן הארץ היה ואוהב גדול שלה. תחושת האחריות העמוקה נאמנותו למדינה, מחויבותו לאחיו לנשק, מסירותו ואחוות הלוחמים - כל אלו הביאו אותו להיות שם במקום שבו נפל על משמרתו".
עוד הוסיף ברעם: "אביעד נשא איתו מבית את רעות הלוחמים ורעש השרשראות. אביעד קרוי על שם הדוד אבי, שנרצח עם אשתו אביטל, בפיגוע טרור בדרך לביתם בעלי. גם דודו נפל בפיגוע טרור ליד הישוב עינב. אביעד בחר לשרת בגדוד 77 אותו הגדוד שפיקד עליו אביו, הוא נפל כפי שחי - בחזית הקו הראשון מגן על תושבי הצפון ועל ביטחון המדינה".
סא״ל צורי דיל, מג״ד 82 בחטיבה 7 במלחמה ספד: ״אנחנו עומדים כאן היום, המומים וכואבים. כבר בתחילת המלחמה היו בך תחושות שליחות ומחויבות עמוקות. נועם ההליכות יחד עם הבגרות והשקט הפנימי הפכו אותך לאדם שמשרה ביטחון ואמון. למדת, התפתחת והפכת חלק משמעותי במסגרת. בנופלך הגנת בגופך על הבית של כולנו. אביעד, תודה על הדרך ועל המחויבות שלך, תודה על האדם שהיית. אני מצדיע לך בדרכך האחרונה״.
הסבא, הרב עודד וולנסקי הקריא חלק מקינת דוד, וספד לנכדו: ״היית כל כך מאושר, כך היית גם כשזכית ללבוש את מדי צבא ההגנה לישראל. הלכת באחריות ובפשטות כדי לעשות מה שצריך. כמה מאושר היית, כששירתת כתותחן בגדוד שאבא פיקד עליו. כמה מאושר היית בעזה, הרגשת שאתה ממלא את תפקידך. זכית להיות חלק מההוויה שמגנה על הארץ״.
הרצל, דודו של סמל אביעד אלחנן וולנסקי שנפל אתמול בדרום לבנון, התראיין הבוקר (שישי) לכאן חדשות ברשת ב' וספד לאחיינו: ״אביעד היה בחור מלא חיים ושמחה. ובעל ומידות טובות. כולם אהבו אותו. וביקשו קרבתו. איש מלא קומה. אדם שמשרה רגיעה ידע עבור מה אנחנו נלחמים ולא פחד. ירש זאת מאביו. לא פחד. נושא בעוול. הלך בנפש חפצה ואמונה בצדקת הדרך. זה העם שלנו וזו התקופה". עוד הוסיף: "עלם חמודות אנחנו לא מעכלים. ואנחנו ננצח כי אנו נלחמים על המוסר ועל המסורת. תהיה שמחה וגאווה בליל סדר כן, שמחה וכאב שזורים אצלנו ביחד".
הרב יהושע ון דייק, ראש ישיבת איתמר בה למד וולנסקי ספד לו בגלי צה"ל: "מצד אחד היה בחור שקט, מצד שני ידע להתנדב". והוסיף: "הוא היה אדם משכמו ומעלה, היה צנוע, עניו ומלא אמונה - בכל מקום הוא היה שלם עם עצמו, התחבר לאחרים מהר מאוד".
מסע הלוויתו יצא בשעה 10:00 מבית המשפחה בשכונת חומת שמואל בירושלים, תושבי השכונה קראו לציבור ללוות את המשפחה.
כאב שאין לו מילים
דודו ודודתו של אביעד, אברהם (אבי) ואביטל וולנסקי זיכרונם לברכה, נרצחו בפיגוע באינתיפאדה השנייה בעת שהיו בדרכם לביתם בעלי. ברכב שהו גם שני בניהם הקטנים - יגאל (בן 3) ונדב (בן 8 חודשים). אביטל הייתה באותה עת בחודש השישי להריונה.
חברי החוליה נעצרו זמן קצר לאחר מכן ונידונו למאסרי עולם. לזכר בני הזוג הוקמו מפעלי הנצחה רבים, בהם בתי כנסת בשכונת היובל בעלי ובמושב תקומה, "מעיין הגבורה" הסמוך לעלי ואנדרטה במקום הרצח, המנציחים את דמותם של בני הזוג שהיו ממקימי ההתיישבות באזור.
שר הביטחון ישראל כ"ץ מסר אתמול: "אביעד לחם באומץ ובמסירות נפש, כחלק מדור הלוחמים הגיבורים שלנו שנושא על כתפיו את ביטחון המדינה במערכה מול אויבינו. אני מכיר מקרוב את אביו, תא"ל (מיל') יאיר וולנסקי, מבקר מערכת הביטחון, אשר עובד לצידי ומסייע לי רבות בעבודתנו המשותפת. יאיר הוא איש של שליחות, מסירות ויושרה, שפועל ללא לאות למען ביטחון המדינה. הכאב על אובדן בן הוא כאב שאין לו מילים. אני משתתף בצערה הכבד של משפחת וולנסקי ומחבק אותם בשעה קשה זו".

