בעוד הדי הפיצוצים ממתקפת הטילים במוצאי שבת האחרון עוד נשמעו באזור, תלמידי בית הספר אורט צור ערד כבר התייצבו בשטח. המבנים בערד שספגו פגיעות ישירות והותירו נזק כבד, הפכו למוקד של עשייה חיובית בזכות קבוצת בני נוער שהחליטו לא לעמוד מנגד ולהושיט עזרה.
הבוקר שאחרי הרס רב עקב הפגיעה הישירה בערד// יוסי זליגר
התלמידים הגיעו לזירות הפגועות והחלו במלאכת ניקיון יסודית של השברים וההריסות. מעבר לסיוע הפיזי, הפגינו התלמידים אחריות חברתית יוצאת דופן כאשר נשארו לאבטח את המבנים הפרוצים מפני ביזה, עד לשובם של הדיירים המפונים.
את הפעילות הוביל מנהל בית הספר, ברוך אביבי, המשרת בימים אלו כקצין במילואים בפיקוד העורף. אביבי, שהגיע לזירה עם מדי צה"ל, פעל לאורך הלילה בשני כובעים: כאיש ביטחון וכמחנך. במקביל לניהול אירוע הפגיעה, עסק באיתור תלמידיו ומשפחותיהם שמתגוררים באזור כדי לוודא שכולם שלמים ונוכחים.
מנהל אורט צור ערד, ברוך אביבי: "התלמידים שלי מפגינים כאן חוסן והירתמות קהילתית יוצאת דופן ומעוררת השראה. זו תמצית הדרך החינוכית שלנו - לראות את האחר ולפעול למענו ברגע האמת. לצדי עמד הצוות החינוכי המופלא שלי, שסייע לי רבות בניהול האירוע מול התלמידים והמשפחות. ההתנדבות המשותפת שלנו בשטח היא ההוכחה שמוסדות החינוך של רשת אורט הם עוגן מרכזי ואיתן בקהילה".
את הרגש שבשטח ביטאה נחמה, תלמידה בכיתה י”א. "הרגשתי שאני לא יכולה פשוט לשבת בבית כשאנשים סביבי צריכים עזרה", אמרה, "באתי לעזור במה שאני יכולה - גם אם זה דברים קטנים, כמו לנקות זכוכיות ולאטום חלונות".
"אני עושה את זה בשביל המדינה וזה הדבר הנכון לבוא ולעזור לאנשים. לאנשים מבוגרים קשה להסתדר לבד, לאנשים שנהרס להם הכל ברגע", הוסיף רועי לוי, תלמיד כיתה ט’, "כשאני בא ועוזר להם לארוז את הבתים שלהם ורואה כמה הם שבורים מבחינה רגשית ונפשית - אין דבר יותר טוב מלראות שאני יכול לעזור. זה מדהים לראות שאני עושה משהו משמעותי ומשמח אנשים שקשה להם".
מנכ”ל רשת אורט, רז פרויליך, ציין כי מדובר בדוגמה לחינוך במיטבו: "ההחלטה של ברוך, מנהל אורט צור ערד, יחד עם הצוות החינוכי, להוביל את תלמידינו לצאת מהבית ולהושיט יד בשיקום הקהילה, היא שיעור בחינוך שלא ניתן ללמוד מספרים".
פרויליך הוסיף: "אני מלא הערכה לברוך ולמנהלי מוסדות החינוך שלנו, שמצליחים במציאות מאתגרת להחזיק את מלאכת ההוראה ביד אחת, ולתמוך בקהילה ובשיקומה ביד השנייה. זוהי בדיוק השליחות שלנו – לשלב בין הוראה וחינוך לבין תרומה משמעותית לקהילה. הצוותים והתלמידים הללו הם הפנים היפות של החברה הישראלית, במיוחד בתקופה זו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו