"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
חיבור על קו הזינוק: על המפגש בין בני נוער דתיים וחילונים
עשרות בני נוער משתתפי תוכנית המנהיגות “קו הזינוק” הגיעו למפגש התנדבות חקלאית ושיח עומק בין בני נוער דתיים וחילונים • המפגש הוקדש לזכרו של סרן איתן ישראל שכנזי ז"ל, שדמותו שימשה השראה לרוח החיבור שאפיינה את היום • "הבנו שיש בינינו בסיס ערכי משותף - משפחה, נתינה וחיבור לארץ"
משתתפי התוכנית "על קו הזינוק". צילום: עומר נפתלי
בקטע טוב

חיבור על קו הזינוק: על המפגש בין בני נוער דתיים וחילונים

עשרות בני נוער משתתפי תוכנית המנהיגות “קו הזינוק” הגיעו למפגש התנדבות חקלאית ושיח עומק בין בני נוער דתיים וחילונים • המפגש הוקדש לזכרו של סרן איתן ישראל שכנזי ז"ל, שדמותו שימשה השראה לרוח החיבור שאפיינה את היום • "הבנו שיש בינינו בסיס ערכי משותף - משפחה, נתינה וחיבור לארץ"

דין ברנדשטטר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

עשרות בני נוער, משתתפי תוכנית המנהיגות “קו הזינוק” מבית שותפויות אדמונד דה רוטשילד, נפגשו ביום שישי האחרון בצומת מחניים למפגש ייחודי של התנדבות חקלאית ושיח עומק בין בני נוער דתיים וחילונים מהקיבוצים, הערים והיישובים בצפון.

המפגש התקיים במסגרת פרויקט "חוט מחבר", שנולד ביוזמת בני הנוער עצמם מתוך "רצון כן ואמיץ לפרק מחיצות, להכיר מקרוב ולייצר שיח ישיר שאינו מתווך דרך כותרות או רשתות חברתיות".המפגש הוקדש לזכרו של סרן איתן ישראל שכנזי ז"ל, לוחם שנפל במלחמה בעזה, ודמותו שימשה מקור השראה לרוח החיבור והאחריות שאפיינה את היום.

משתתפי התוכנית במעגלי שיח. למדו להכיר את הצד השני, צילום: עומר נפתלי

היום נפתח בעבודה חקלאית משותפת בחווה באזור מחניים. בני הנוער עבדו זה לצד זה בשטח, שוחחו תוך כדי עשייה וגילו כיצד פעולה משותפת מייצרת קרבה טבעית ופשוטה.

לאחר מכן התקיימה פעילות תוכן במתכונת "speed dating" - מעגל פנימי של דתיים ומעגל חיצוני של חילונים - במסגרתה נשאלו שאלות ישירות ואישיות: "מהי שבת עבורך?", "מה היית לוקח מהעולם הדתי או החילוני?", ו"מה צריך לקרות כדי שנהיה יותר מחוברים?".

"לפני שהגענו החזקתי לא מעט הנחות מוקדמות", סיפרה שושנה אלכסנדר, משתתפת התוכנית, "חשבתי שאני יודעת איך הצד השני חושב ומרגיש, אבל גיליתי מציאות אחרת לגמרי. דרך השיחה הבנתי שיש בינינו בסיס ערכי משותף - משפחה, נתינה, חיבור לארץ. זה נתן לי תחושה שאפשר לבנות עתיד משותף, אם רק נבחר להיפגש".

עומר נפתלי, משתתף נוסף, סיפר: "אנחנו רגילים לפגוש אחד את השני דרך דיונים מתלהמים או דרך חדשות שמציגות קצוות. כאן פתאום ישבנו פנים אל פנים ושאלנו שאלות אמיתיות. הרגשתי שיש כאן אומץ - לא להתווכח, אלא להקשיב. יצאתי מהמפגש עם תחושת אחריות להמשיך את השיח גם בבית הספר ובקהילה שלי".

בסיום המפגש שוחחו בני הנוער עם משפחתו של איתן ישראל שכנזי ז"ל, קצין בחטיבת הנח"ל שנפל בקרב ברצועת עזה ב-6 בינואר 2025. איתן, נשוי ואח לארבעה, נהרג מירי טיל נ"ט בבית חאנון בקרב בו נפל גם רס"ן דביר ציון רווח ז"ל.

בני המשפחה סיפרו על אישיותו, על אהבתו לארץ ולעם ועל תחושת השליחות שהובילה אותו. הם הדגישו עד כמה מרגש לראות בני נוער שבוחרים בחיבור ובאחריות חברתית, והביעו הערכה על כך שהמפגש מתקיים לאורו ולזכרו.

יותם איתן, מנהל תוכנית "קו הזינוק": "בקו הזינוק אנחנו מפגישים בני נוער מרקעים שונים לאורך כל השנה, ורואים מקרוב עד כמה המפגש עצמו משנה מציאות. היוזמה הזו היא המשך טבעי למה שקורה בתוכנית - בני ובנות הנוער לקחו את החיבור צעד קדימה והפכו אותו לעשייה משמעותית בשטח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...