פורים בצל "שאגת הארי". צילום: רינת שני

בין אזעקות לממ"דים: האזרחים שלא ויתרו על החג למרות הכל

ברחבי הארץ הפכו חצרות, רחובות ואולמות קטנים למוקדי חג מאולתרים - תוך הקפדה על הנחיות הביטחון והימצאות בסמוך למרחבים מוגנים • משפחות רבות התלבטו אם וכיצד לציין את החג • תהלוכות בוטלו, מסיבות בתי ספר נדחו ואירועים עירוניים ירדו מסדר היום • למרות זאת, יוזמות קהילתיות קטנות צמחו כמעט בכל מקום

כשאירועי פורים המרכזיים בוטלו בעקבות מבצע "שאגת הארי", ורבים כבר השלימו עם חג שלא יצוין כסדרו, היו מי שבחרו לקחת את השמחה לידיים. ברחבי הארץ הפכו חצרות, רחובות ואולמות קטנים למוקדי חג מאולתרים - תוך הקפדה על הנחיות הביטחון והימצאות בסמוך למרחבים מוגנים.

בצל ההתרעות וההנחיות לשהות בקרבת מרחב מוגן, משפחות רבות התלבטו אם וכיצד לציין את החג. תהלוכות בוטלו, מסיבות בתי ספר נדחו ואירועים עירוניים ירדו מסדר היום. ובכל זאת, יוזמות קהילתיות קטנות צמחו כמעט בכל מקום.

מסיבה בין ממ"דים

נועה, תושבת קריית טבעון, חיפשה דרך להעסיק את הילדים בין האזעקות - והחליטה להקים מסיבת פורים בחצר ביתה. כ-20 משפחות צעירות הוזמנו לחגיגה שכונתית ספונטנית.

חוגגים בשכונה, צילום: רינת שני

"אמרנו שבמקרה של התרעה נוכל להיכנס לממ"ד שלנו או לאחד מהממ"דים בארבעת הבתים ברחוב, שנמצאים מטרים ספורים מאיתנו", היא מספרת. "רצינו להעניק לילדים לפחות שעה אחת של פורים אמיתי, כזה שלא מרגיש כמו המתנה לאזעקה".

לאחר שתי אזעקות בשעות הבוקר (שלישי) והודעה כי אין חובה לשהות בצמידות למרחב מוגן, הוצבו שולחנות עם ממתקים, לימונדה ובירות להורים. הושמעה מוזיקה, הילדים השתתפו במשחקים קצרים תחת השמש, ונועה הקימה עמדת איפור. שכנה צלמת הציבה עמדת מגנטים וצילמה תמונות משפחתיות. חצי שעה לאחר שהמשפחות התפזרו נשמעה התרעה נוספת - תזכורת למציאות שמחוץ לחצר.

גם בדיור המוגן לא ויתרו

בתל אביב, בדיור המוגן בית ג'ני ברויאר של עמותת רעות, החליטו הדיירים שלא לוותר על החג. הם התחפשו, רקדו, השתתפו בתחרות תחפושות ושיחקו משחקים ברוח פורים, וכמובן התכבדו באוזני המן.

חוגגים בדיור המוגן, צילום: רינת שני

"שמחת החיים חשובה לנו גם בעת הזו, ובפרט לחגוג את החגים", אמר מנהל המקום. "חלק מהדיירים שלנו חוו את כל מלחמות ישראל - והם ממשיכים לשמור על רוח טובה".

חיוך במחלקת הילודים

במרכז הרפואי שמיר, אחיות מחלקת הילודים ביקשו להכניס מעט צבע לשגרת האשפוז והגיעו למשמרת כשהן מחופשות לדובוני אכפת לי. בין הבדיקות והטיפול בתינוקות, הן הקפידו להזכיר ליולדות כי גם בתקופה מתוחה יש מקום לאנושיות.

חוגגים פורים עם היולדות, צילום: מרכז רפואי שמיר

"אם הצלחנו להעלות חיוך ליולדת אחת - עשינו את שלנו", אמרה דניאלה עזרא, אחות אחראית במחלקה.

פורים הזה היה אחר - זהיר ומצומצם יותר, אך שוב הוכיח כי גם תחת איום ביטחוני, יוזמה קהילתית ורצון טוב מצליחים לשמר את רוח החג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...