יו”ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, קרא היום (שלישי) לראש עיריית ניו יורק, ממדאני, להשתתף עמו במצעד למען ישראל שייערך ב-31 במאי בשדרה החמישית בעיר. את הדברים אמר בכנס ירושלים של קבוצת “בשבע”, בראיון ליו”ר הקבוצה דודו סעדה.
“כראש התנועה הציונית אני מזמין את ראש עיריית ניו יורק לבוא ולצעוד לצדי”, אמר חגואל. “עשרות אלפי יהודים צועדים שם מדי שנה. אני קורא לו להגיע ולצעוד לצדי ולצד עשרות אלפי יהודים למען עם ישראל ומדינת ישראל”.
לדבריו, כבר פנה אליו בעבר בנושא. “כתבתי לו ביום השואה הבינלאומי: אדוני ראש העיר, אתה טועה. שתי ההחלטות הראשונות שקיבלת עם כניסתך לתפקיד היו שלא למנוע הפגנות מול בתי כנסת וביטול אימוץ הגדרת IHRA לאירועים אנטישמיים. קראתי לו להתעשת ולזכור שמיליון מתושביו הם יהודים. הוא לא ענה לי”.
במהלך הראיון התייחס חגואל גם לביקורו האחרון באוסטרליה, שם הגיע לאתר פיגוע שבו נהרגו 15 בני אדם ונפצעו עשרות.
“הייתי באוסטרליה כדי לחבק את אחינו מעבר לים שעברו משבר חמור”, אמר. “זה הפיגוע הקשה ביותר שהיה באוסטרליה אי פעם. ראש הממשלה נקרא לבמה באירוע עם המשפחות השכולות ולא אמר מילה — רק הקריא את שמות החללים. הוא לא השתתף בצערן ולא אמר מילה נגד האנטישמיות”.
חגואל סיפר כי הבהיר לראש הממשלה האוסטרלי שהאחריות לביטחון יהודים מוטלת על המדינה: ״יהודי יכול לגור היכן שירצה, והממשלה חייבת לשמור על ביטחונו כמו על ביטחון כל אזרח אחר — יהודים, מוסלמים ונוצרים. אמרתי זאת בצורה ברורה ועל השולחן”.
חגואל הוסיף כי בכוונתו לנסות להיפגש עם ראש עיריית ניו יורק בעת ביקורו הקרוב בעיר — אך הדגיש שמצעד התמיכה בישראל חשוב יותר: ״יותר מסתם פגישה. אני מזמין אותו להגיע למצעד עצמו ולצעוד איתנו”.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
