הרב בן ציון בבצ'יק ז"ל רב חסידי גור בקרית גת הלך לעולמו בגיל 72. צילום: שמואל דריי

אבל בחסידות גור: הרב בן ציון בבצ'יק הלך לעולמו בגיל 72

לאחר מאבק במחלה קשה: הרב בן ציון בבצ'יק, רב קהילת גור בקרית גת ודמות רוחנית בולטת בחסידות נפטר • המנוח הוא אביו של מוטי בבצ'יק, האיש החזק בחסידות גור וראש המטה של השר יצחק גולדקנופף • הלווייתו נערכה במוצאי שבת בהשתתפות קהל רב

 

חסידות גור אבלה: במהלך השבת האחרונה נפטר הרב בן ציון בבצ'יק ז"ל, מרבני החסידות הבולטים, והוא בן 72 בפטירתו. הרב בבצ'יק, שחלה בשנה האחרונה במחלת הסרטן, כיהן בשנים האחרונות כרב קהילת גור בקרית גת וכרב בית החסידים 'בעש"ט' בבני ברק.

הרב בבצ'יק ז"ל היה דמות תורנית מוערכת ובקיאה, ונודע בין היתר כמי שחיבר את הספר התורני 'בצר במדבר'. בצעירותו התחנך במוסדות חסידות גור והיה מקורב מאוד לאדמו"רי החסידות לאורך השנים. דמותו שילבה בין הנהגה רוחנית בבני ברק לבין הובלת הקהילה המתפתחת של חסידי גור בקרית גת.

בבצ'יק היה אביו של מרדכי שמעון (מוטי) בבצ'יק, הנחשב לאיש החזק ביותר במוקדי הכוח של חסידות גור ומשמש כראש המטה של שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף.  חתנו של המנוח הוא משה ראובן גולדקנופף, בנו של השר יצחק גולדקנופף. בין בניו הנוספים נמנה הרב ישראל בבצ'יק, המכהן כרב בפתח תקווה.

הלווייתו של הרב בבצ'יק התקיימה במוצאי שבת, בהשתתפות המוני חסידים ובכירי עסקני המגזר החרדי, שבאו לחלוק כבוד אחרון לרב הקהילה ולנחם את בני המשפחה המעורבים בניהול ענייני הציבור החרדי.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...