"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כשנפגשתי עם טליק היינו שתי אימהות - אחת ללא תקווה ואחת עם | איריס חיים
רני גואילי החטוף האחרון, יותם חיים המתופף הג'ינג'י, כל אחד מכם הוא פרק גבורה בחיי העם הזה • אתם ועוד אלפים שנרצחו, נהרגו ונטבחו ביום הנורא מכל • התקווה שלי מתמקדת היום ביכולת שלי להסתכל על החילוץ של גופתו של רן, להיות גאה בחיילים שלנו
טליק גואילי, אמו של רן החטוף האחרון | צילום: גדעון מרקוביץ'

כשנפגשתי עם טליק היינו שתי אימהות - אחת ללא תקווה ואחת עם | איריס חיים

רני גואילי החטוף האחרון, יותם חיים המתופף הג'ינג'י, כל אחד מכם הוא פרק גבורה בחיי העם הזה • אתם ועוד אלפים שנרצחו, נהרגו ונטבחו ביום הנורא מכל • התקווה שלי מתמקדת היום ביכולת שלי להסתכל על החילוץ של גופתו של רן, להיות גאה בחיילים שלנו

איריס חיים
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

את טליק ואיציק גואילי פגשתי לראשונה בתחילת דצמבר 2023. במפגש משפחות חטופים שהתקיים בהרצליה. היו שם עשרות משפחות וגם משוחחרות שבי. האווירה הייתה קשה מאוד, היה שם המון המון כעס שבעיקר הופנה אחד כלפי השני. אנשים צעקו ופגעו מילולית במי שדיבר באופן שונה מהם. הכל היה טעון ונפיץ.

משפחתו של רן גואילי בהצהרה%3A "הגאווה הרבה יותר חזקה מהעצב"%2F%2F ללא קרדיט

טליק ואיציק ישבו מאחורה, שקטים, מתבוננים בנעשה מולם, לא מדברים. העיניים שלנו נפגשו. ישבנו שורה מתחתיהם וניסינו להבין מה קורה ולמה בעצם אנחנו שם.

החיבור איתם היה מאוד טבעי לנו. בהמשך, אחרי מספר ימים התחלנו להיות בקשר קרוב יותר. התחברתי לטליק, לדרך השקטה שלה, ליכולת שלה להגיד דברים בלי להתלהם ובלי לפגוע באף אחד אחר.

סוף סוף בבית. מבקרים בכיכר בוכים מאושר עם חזרתו של רן גואילי, צילום: גדעון מרקוביץ'

שבוע וחצי לאחר מכן התבשרנו על מותו של יותם בעת שברח משבי חמאס. מבחינתנו המרוץ האישי שלנו הסתיים, יותם כבר לא יחזור.

טליק הגיעה אחרי השבעה, רצתה איתי זמן בפרטיות, הלכנו ביער של מושב שואבה, הכל היה ירוק בסוף חודש דצמבר 2023. היא הביאה זר של צבעונים ודיברנו כשתי אמהות, אחת שכבר אין לה תקווה לחזרת בנה בחיים ואחת שכן.

יותם חיים ז"ל. ביום שיותם נהרג, מה קרה אז לתקווה? היא לא אבדה, היא קיבלה צורה שונה וממשיכה לשרת אותי בנאמנות, צילום: ללא

במשך התקופה נפגשנו מעת לעת, בנסיעה לוושינגטון כשעוד רוב החטופים היו בשבי, בעצרות למען חטופים שארגנה ג'ניה ארליך, דודתו של עומר נאוטרה, בראיונות משותפים לעיתונות ולרדיו והחיבור ביננו היה מבוסס על התקווה ועל האמונה של הביחד של העם המדהים שלנו.

התקווה שהיא המשיכה להחזיק ללא לאות, התקווה שהבן שלה חי.אם הייתי יכולה לייצג את התקווה בחיי הייתי מדמה אותה לעוד איבר בגופי. במשך שבעים הימים שיותם היה חטוף בעזה האיבר הזה תפקד בשיא המרץ, הוא לקח פיקוד על כל הישות שלי, הנכיח אופטימיות, אמונה ובטחון שאראה את יותם בבית תוך זמן קרוב. התקווה הייתה צמודה קרוב קרוב, קמתי איתה בבוקר והלכתי לישון איתה בלילה, היא לא עזבה אותי כמו שלא עזבה את משפחת גואילי להאמין שרן חי.

ממש לפני כמה ימים עוד שמעתי את שירה אחותו בפאנל משותף לשתינו מדגישה שהם מדברים על רן כחי.

וביום שיותם נהרג, מה קרה אז לתקווה? התקווה לא אבדה, היא לא נעלמה, היא קיבלה צורה שונה, היא ממשיכה לשרת אותי בנאמנות.

כשקראתי הבוקר (אני בארה"ב, הידיעה הגיעה אלי כשבארץ כבר אחה"צ) את הידיעה נזכרתי ביום שנחתתי בארה"ב לפני שנתיים, זאת הייתה הפעם הראשונה שנסעתי וסיפרתי את הסיפור שלנו אחרי מותו. ברגע הנחיתה התקבלה הידיעה על זיהוי על פי הוכחות פורנזיות שרן גואילי נמצא כחלל חטוף. הבטן שלי התכווצה והתחלתי לבכות. כשחזרתי לארץ נסעתי למיתר.

רני גואילי החטוף האחרון, יותם חיים המתופף הג'ינג'י, כל אחד מכם הוא פרק גבורה בחיי העם הזה. אתם ועוד אלפים שנרצחו, נהרגו ונטבחו ביום הנורא מכל.

התקווה שלי מתמקדת היום ביכולת שלי להסתכל על החילוץ של גופתו של רן, להיות גאה בחיילים שלנו, במאמצים שלהם תוך כדי סיכון חיים, להמשיך ולפעול בנחישות למען המדינה האחת שיש לנו, למען האזרחים שנשארים להאבק על דמותה ועל קיומה.

נוח על משכבך בשלום רן גואילי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...