ברוורמן ונתניהו. צילום: אלכס קולומויסקי

בכיר בצה"ל נחקר בחשד למעורבות בשיבוש החקירה בפרשת הבילד

הנחקר כיהן בתפקיד בעל מעמד בלשכת הרמטכ"ל הקודם הרצי הלוי וכיום מכהן בתפקיד אחר בצבא • במרכז הפרשה בה מעורב הקצין, חשד כי ראש הסגל של רה"מ, צחי ברוורמן, ניסה לשבש את החקירה בשיחה לילית עם החשוד המרכזי אלי פלדשטיין

בכיר בצה"ל, שהיה בתפקיד בעל מעמד בלשכת הרמטכ"ל הקודם הרצי הלוי, נחקר בחשד לשיבוש הליכי חקירה. המשטרה בוחנת אם הוא העביר מידע ללשכת רה"מ על החקירה בפרשת הבילד.

החוקרים מנסים להבין כיצד דלפו שמותיהם של המעורבים בפרשת הבילד, והאם גורמים בצה”ל העבירו פרטים מהחקירה שנעשתה במחב"ם (מערך ביטחון מידע) לגורמים בלשכת ראש הממשלה. בשלב זה גוברת ההערכה במשטרה כי פרטים מהחקירה שנעשתה במחב”ם אכן דלפו.

אלי פלדשטיין מספר על הפגישה בחניון עם צחי ברוורמן %2F%2F כאן 11

במרכז הפרשה, חשד כי ראש הסגל של רה"מ, צחי ברוורמן, ניסה לשבש את החקירה בתיק הדלפת המסמכים לעיתון הבילד, בשיחה לילית בחניון בקריה עם החשוד המרכזי בפרשה אלי פלדשטיין.

עקב קשיים ראייתיים בהוכחת תוכן השיחה בפגישה הלילית, החקירה מתמקדת כעת בניסיון להבין כיצד קיבל ראש הסגל של רה"מ את רשימת שמות המעורבים בפרשה, שאותה הציג לפלדשטיין, לטענתו, באותה פגישה.

לפני כיומיים פורסם כי הרמטכ״ל לשעבר הרצי הלוי זומן למסור עדות פתוחה בפרשת הדלפת המסמכים לבילד הגרמני - חקירתו הסתיימה לאחר שש שעות. גם ראש המחב״ם לשעבר מסר עדות פתוחה בפרשה.

במרכז העדות נבדקה נשאל כיצד הגיעו שמות המעורבים בהדלפת המסמך לברוורמן לפי גרסת פלדשטיין. הלוי הוא שהורה על ביצוע החקירה במחב"ם והכנסת השב״כ לחקירת הפרשה לאחר הבדיקה הפנימית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...