הרב יצחק יוסף: "אם לא הישיבות, מחבלים היו כובשים את שדרות ונתיבות"

הרב הראשי לשעבר אמר את הדברים היום בוועידה מרכזית מול בכירי הרבנים בישראל • במקביל, בירושלים ובית שמש, מאות מפגינים חרדים חוסמים צמתים מרכזיים במחאה על מעצר בני ישיבות שלא התגייסו

הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב יצחק יוסף. צילום: אורן בן חקון

ברקע למחאת העדה החרדית שיצאה להפגין בכמה מוקדים ברחבי הארץ, עקב מעצרם של תלמידי ישיבות, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס הרב יצחק יוסף אמר היום (ראשון) בוועידת 'לבקר בהיכלו': "דווקא בתקופה זו צריכים לחזק את לומדי התורה".

הרב יצחק יוסף: "אם לא הישיבות, היו כובשים את שדרות ונתיבות ב-7.10" // ללא

נוסף על כך, אמר הרב יצחק יוסף, לשעבר הרב הראשי: "המחבלים כבשו 12 ישובים בדרום, אם לא היה את הישיבות הקדושות היו כובשים גם את שדרות ונתיבות ועוד ישובים. התורה שמרה עליהם בזכות הישיבות".

בתוך כך, הערב יצאו חסידי הפלג הירושלמי להפגין בשני מוקדים מרכזיים, בהשתתפות מאות מפגינים מהפלגים החרדיים הקיצוניים. המחאה מגיעה על רקע המשך קידום הליכי הגיוס של בני הישיבות ובעקבות מעצרם של עריקים חרדים שסירבו להתייצב בלשכות הגיוס.

המפגינים המזוהים ברובם עם "הפלג הירושלמי" וקבוצות אנטי-ציוניות, חסמו את כביש 38 ליד בית שמש ואת ציר גולדה בירושלים, תוך שהם מניפים שלטי מחאה. כוחות משטרה פועלים בשטח כדי לפנות את המפגינים, במקום נרשמו עימותים נקודתיים בין המפגינים לכוחות הביטחון.

עקב הפגנת חרדים: כביש 38 חסום ליד בית שמש, צילום: השימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

מקהילות 'היישוב הישן' נמסר: "בהמשך להחלטות שהתקבלו בכינוס 'אנשי חיל' שנערך בבית שמש במוצאי עשרה בטבת, כל מעצר בן ישיבה ע"י המשטרה הצבאית ייענה באופן מיידי במעצר צמתים מרכזיים ע"י האברכים מכלל הקהילות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר